Scheve big bags eenvoudig te voorkomen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Scheve big bags eenvoudig te voorkomen
Article image of: Scheve big bags eenvoudig te voorkomen

Voor velen een bekend fenomeen: big bags die scheef staan of zo onstabiel zijn dat ze niet of nauwelijks te transporteren zijn.
Jarenlange ervaring heeft aangetoond dat stabiliteit onder andere bereikt wordt door de big bags vrijhangend te vullen. Voordeel hierbij is dat de bodem optimaal gevuld wordt en de big bag tijdens het vullen door middel van trillen en/of ontluchten kan worden gestabiliseerd. Door het transportsysteem in hoogte instelbaar te maken en de vuleenheid op een vaste hoogte te monteren zijn de volgende voordelen gerealiseerd:

• optimale vullingsgraad en stabiliteit van de big bags
• kort en gesloten productkanaal, minimale kans op vervuiling/contaminatie
• dubbelwandige vulmond met geïntegreerde afzuiging en opblaasbare manchet
• operator staat op 1 werkniveau (ergonomisch) voor zowel plaatsen als sluiten van big bags
• optimale flexibiliteit bij verschillende zaklengtes en/of vulgewichten
• hoge productiviteit/capaciteit

De haken zijn pneumatisch uitgevoerd en kunnen alleen met behulp van druklucht worden geopend. Daarnaast kunnen de achterste haken zwenkbaar worden uitgevoerd zodat deze nog makkelijker toegankelijk zijn. Bovendien is het mogelijk om de vulmond aan de onderzijde afsluitbaar te maken. Voor klanten waar contaminatie absoluut vermeden dient te worden kan de big bag na het vullen zelfs automatisch worden dichtgedraaid. Zo kan de operator de big bag dichtbinden voordat deze van de vulmond wordt losgemaakt.

Verder kunnen de systemen worden voorzien van een automatische pallet in- en uitvoer en is het zelfs mogelijk de systemen compleet mobiel uit te voeren.
Het afgelopen jaar zijn er o.a. installaties geleverd aan Avebe, Dutch Cocoa en Cabot.

Geschreven door

Vermeulen Ingenieursbureau

Al 50 jaar zijn wij het adres voor kwaliteits machines op het gebied van: breken, drogen, zeven, malen recyclen opslag transporteren verpakken Samen met onze partners hebben wij in de... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer