Samenwerking Lysair en Mactenn

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Samenwerking Lysair en Mactenn
Article image of: Samenwerking Lysair en Mactenn
Article image of: Samenwerking Lysair en Mactenn

Lysair is marktleider op gebied van ontstoffingsinstallaties en pneumatische transporten voor industriële processen.
Voor pneumatisch transport gebruikt Lysair tot op heden voornamelijk het principe van “vliegtransporten” (“dilute phase conveying”). Dit type transport is zeer ruim toepasbaar en laat toe bulkgoederen in een gesloten systeem aan hoge snelheden te transporteren, dit zowel in onder- als overdruk.

Voor bepaalde toepassingen waar hoge transportdebieten vereist zijn, het product door de hoge transportsnelheid veel sleet genereert en/of afneemt in kwaliteit (degradatie) is het vliegtransport minder aangewezen. In dit geval is het proppentransport (“dense phase conveying”) de beste oplossing. Bij deze technologie wordt het product aan een lage snelheid getransporteerd wat slijtage van de installatie en mogelijke degradatie van het product minimaliseert.
Teneinde dit proppentransport te kunnen aanbieden, heeft Lysair een overeenkomst afgesloten met Mactenn om in de Benelux de exclusieve verdeling van het merk en het volledige productengamma op zich te nemen. Tevens kan Lysair de Mactenn oplossingen aanbieden in Frankrijk.

Mactenn, een Britse firma, is reeds van in 1974 actief als specialist op gebied van pneumatische proppentransporten. Mactenn maakt deel uit van de Amerikaanse Macawber group, welke wereldwijd industriële pneumatische proppentransporten realiseert.
Mactenn bouwt de verzendvaten, de specifieke kleppen en de sturing. De aanvullende zaken van de “dense phase” pneumatische transportinstallatie zoals leidingwerk, ontluchtingsfilters, enz. neemt Lysair voor zijn rekening. De Lysair teams verzorgen de uiteindelijke opbouw ; de start-up en de inbedrijfname van de installaties.

Met deze samenwerking vervolledigt Lysair zijn expertise en kan elke beschikbare technologie in het pallet van pneumatische transportoplossingen aangeboden worden.

geschreven door

Lysair nv

De LYSAIR GROUP bestaat uit 3 business units: LYSAIR ontwikkelt en vervaardigt installaties voor industriële ontstoffing, pneumatisch transport en rookgaswassing. KONODI verzorgt het op maat bouwen van machines, robotten en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer