Samenwerking in vlinderkleppen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Samenwerking in vlinderkleppen

Met trots introduceren we een nieuwe samenwerking via onze fabriek Herose met fabrikant Quadax, specialist in vlinderkleppen voor extreme omstandigheden. Deze vlinderkleppen presteren optimaal in hoge temperatuurtoepassingen en lage temperatuurtoepassingen, waaronder de cryogene techniek. Met deze uitbreiding van het assortiment laat VCC BV zien over een volwaardig aanbod van hoge kwaliteit vlinderkleppen te beschikken.

4-offset vlinderkleppen
Ron van de Weerd vertelt: “Via onze fabrikant Herose zijn wij in contact gekomen met Quadax. Zij staan in de markt met name bekend om hun 4-offset vlinderkleppen, welke wij nu ook aanbieden. Deze vlinderkleppen zijn ideale oplossingen voor extreme toepassingen waarbij ook de hoogste eisen op het gebied van dichtheid gesteld worden. Dankzij het innovatieve constructieprincipe zijn zelfs extreme temperaturen van -270° C tot +800° C, met een zeer hoge klep/zitting geen probleem”.

Het verschil tussen 4-offset en 3-offset vlinderkleppen
“De 4-offset vlinderklep heeft een geheel rond klepblad met gelijkmatige materiaalverdeling. Dit komt door het gebruik van elliptisch gevormd voormateriaal. Door een speciale excentrische insnijding, onder een bepaalde hoek, resulteert dit in de ronde vorm waardoor het materiaal van het klepblad gelijk verdeeld zit. Terwijl bij de 3-offset vlinderklep het klepblad een meer conische vorm heeft waarbij de materiaalverdeling niet overal gelijk is.

Bij extreem hoge of lage temperaturen krimpt het materiaal of zet het uit. Bij de 4-offset variant heeft de klep configuratie vrijwel overal dezelfde materiaalverdeling en krimpt of zet het klepblad overal op een gelijke manier uit. Daar kun je beter op anticiperen en rekening mee houden. Wanneer dit niet op een gelijkmatige manier gebeurt, zoals bij de 3-offset vlinderklep, is dat moeilijker onder controle te krijgen en ontstaan er problemen bij temperatuurschommelingen en extreme temperaturen. Er kunnen moeilijkheden ontstaan in de bediening, en denk daarnaast ook aan slijtage vanwege wrijving en lekkages vanwege de uitzettingen. Bij temperatuurwisselingen en extreme temperaturen is de 3-offset vlinderklep meer onderhoudsgevoelig wat invloed heeft op de levensduur. Dit wordt met de Quadax 4-offset vlinderklep voorkomen. Als u het op prijs stelt, kunnen wij met een model langskomen om u deze speciale constructie te tonen”.

De eerste opdrachten geboekt.
Herose, Quadax en VCC BV werken alle drie binnen het speelveld van de extreme omstandigheden. Ron: “Daar hebben we elkaar zeker gevonden. We vullen elkaar goed aan. Quadax heeft producten ontwikkeld die uitermate goed functioneren onder extreem hoge en lage temperaturen. VCC staat juist dicht bij klanten en heeft een echte adviserende en begeleidende functie. Waar Quadax en Herose elkaar als samenwerkingspartner gevonden hebben, heeft VCC als officiële Herose distributeur in de Benelux inmiddels de eerste opdrachten via Herose geboekt. En dat smaakt voor alle partijen naar meer!”.
(Wordt vervolgd!)

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

VCC BV

VCC BV (Valves & Controls) is uw partner als het aankomt op de nieuwlevering van appendages. Efficiënt en duurzaam werken staan bij ons centraal. Actief in de stoomindustrie, cryogene branche,... Lees meer