‘s Werelds eerste industriële Smart camera met deep-learning-technologie.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ‘s Werelds eerste industriële Smart camera met deep-learning-technologie.

Isotron Systems, introduceert het In-Sight® D900 embedded vision-systeem van Cognex, een alles-in-één oplossing voor complexe in-line inspecties. De In-Sight D900 is een technisch hoogstandje voor Machine-vision toepassingen die niet met de traditionele visionsystemen zijn uit te voeren.

De basis voor het configureren is het bekende en eenvoudige spreadsheet softwareplatform van Cognex waarbij de Cognex ViDi™ Deep Learning software bescikbaar is in de robuuste industriële behuizing. De kracht van deze software ligt in het kleine aantal afbeeldingen van de goede en defecte producten die het systeem nodig heeft om een juiste en snelle controle te kunnen uitvoeren.

Door de Deep Learning algoritmes te combineren met de robuuste en consistente tools van de traditionele visionsystemen, wordt met de komst van de In-Sight D900 het bereik aan mogelijkheden binnen de industriële automatisering sterk vergroot.

De camera werkt autonoom, zonder gebruik te hoeven maken van een externe PC en is ontworpen voor verschillende complexe in-line inspectietoepassingen.
Je kunt hierbij denken aan:
– Optische tekstherkenning (OCR), met veel variaties of verschillende achtergronden
– Controle op juiste assemblage, waar rekening gehouden moet worden met moeilijk definieerbare vormen of marges
– Detecteren van defecten, zelfs bijv. weef-fouten of afwijkingen die niet door een vastgesteld algoritme kunnen worden herkend
– Vormdetectie van organische producten.

“Geavanceerde productiebedrijven wenden zich in toenemende mate tot Deep Learning vision om inspecties te kunnen doen die te ingewikkeld, tijdrovend of duur zijn om te programmeren t.o.v de bestaande Machine Vision oplossingen”, aldus Joerg Kuechen, Senior Vice President Vision Products bij Cognex. “Door onze ViDi Deep Learning software te integreren in de In-Sight, kunnen klanten zelfs de meest complexe visuele inspecties snel, eenvoudig en kosteneffectief oplossen”.

Isotron Systems biedt de mogelijkheid om samen met u te bekijken of Deep Learning kan worden toegepast binnen uw industrie en voor uw applicatie. Wij zijn in staat om met deze nieuwe ontwikkeling haalbaarheidstesten uit te voeren zodat er een goed beeld wordt verkregen van de mogelijkheden voor iedere uitdaging.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer