S-GATE™ Plaatafsluiter nieuw bij Montakon

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: S-GATE™ Plaatafsluiter nieuw bij Montakon

Nieuw in het assortiment van Montakon is de S-GATE™ knife gate valve met pneumatische actuator.
Deze plaatafsluiter is speciaal ontwikkeld voor het automatisch sluiten van leidingen met poeders en zware vloeistoffen zoals drijfmest en cement. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn waterbehandeling, papier industrie en de voedingsmiddelen industrie.

Belangrijkste kenmerken:
De in-line klep kan zowel uni- of bi-directioneel afsluiten en er zijn de verschillende versies van zowel de klep als de actuator beschikbaar. Ook is het mogelijk om de pneumatisch actuator op afstand te bedienen.
De installatie kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. De afsluiter is beveiligd met zijdelingse platen.
Diverse opties zijn mogelijk voor zowel de klep als de actuator. Eén van de mogelijkheden is de uitvoering met een RVS pakking. Hierbij ontstaat mogelijk lekkage van de druk van maximaal 2% (kvs).
Een bijzondere accessoire is de RVS deflector, om residu in de installatie te voorkomen. Een andere optie is de blow off seat. Hierbij wordt tijdens het sluiten lucht geblazen, waardoor geen residu tussen de afsluiter komt.

Maximale gebruiksmogelijkheden:
* Vloeistofdruk: DN 50 tot 200 10 bar
DN 250 8 bar
DN 300 6 bar
DN 350 tot 400 4 bar
DN 450 tot 600 3 bar
* Temperatuur van de vloeistof:
Afhankelijk van de afdichtingen (NBR, EPDM, FPM, PTFE)
* Omgevingstemperatuur:
-20°C / +60°C
* Luchtdruk:
Minimaal 5 bar / Maximaal 7 bar
* Vloeistoffen:
Geen gevaarlijke gassen uit groep 1 gebruiken bij maten » DN100

Optioneel, de S-gate klep kan geïnstalleerd worden in een gevaarlijke explosieve omgeving. Deze uitvoering is geregistreerd als categorie 3, volgens de Ce atex 94/9 normering. Speciale instructies voor installatie en onderhoud zijn dan voorgeschreven.
Voor overige (technische) informatie en advies op maat voor uw installatie kunt u terecht bij onze specialisten in de binnendienst.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:S-GATE™ Plaatafsluiter nieuw bij Montakon

Montakon BV

Montakon is een oplossingsgerichte handelsorganisatie gespecialiseerd in roestvrijstalen buisfittingen, mangatdeksels, afsluiters en overige appendages voor de onder meer de volgende industrieën: Voedingsmiddelen, Farmaceutische, Licht chemische, High-Tech en reguliere. Met ons... Lees meer