RVS tanks voor minder CO2-uitstoot

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
38 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RVS tanks voor minder CO2-uitstoot

Met het Steam Project investeert onze klant in een innovatieve technologie om afval op waterbasis om te zetten in energie.

Deze stoomtechnologie is een uitbreiding van de fabriek waar chemicaliën worden geproduceerd voor kleding, meubels, huishoudelijke producten en bouwmaterialen. De nieuwe installatie zal het productieafval omzetten in stoom. Deze stoom zal worden gebruikt als energiebron in de bestaande productie-installatie. Dit proces resulteert in een jaarlijkse vermindering van circa 140.000 ton CO2-uitstoot, 0,9 petajoule energie en het voorkomen van het vrijkomen van 11 miljoen kilogram zout in het oppervlaktewater. De hoeveelheid vermindering CO2 uitstoot is vergelijkbaar met jaarlijks 31.000 auto’s minder op de weg.

Gpi leverde vier tanks voor dit innovatieve project: een 70 ton 1553 m³ Aerobic Biofeed Surge Tank, een 55 ton 1108 m³ Anaerobe Biofeed Surge Tank, een 23 ton 500 m³ Arcru-opslagtank en een 4 ton 48 m³ ureum-opslagtank. Alle gebouwd van duplex roestvast staal (LDX 2101) en ontworpen en geproduceerd volgens de NEN-EN 14015 en PGS29-normen. De vereiste druk van > 500 mbarg was een grote uitdaging voor zowel het ontwerp als de productie. Dit resulteerde in aanzienlijke materiaaldikten en extra zware verankering van de tanks.

Om een ​​kijkje te geven in het transport van tanks van dit formaat maakten we drone opnames op de dag dat ze onze XL-productielocatie verlieten.

Meer informatieicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:RVS tanks voor minder CO2-uitstoot

Gpi Tanks & Process Equipment

Gpi bouwt klantspecifieke roestvast stalen tanks en proces apparatuur. Hierbij richt zij zich op de markten Food, Pharma & Cosmetics, Chemicals en Storage. Gpi onderscheidt zich door haar innovatieve oplossingen... Lees meer