RVS centrifugaal ventilatoren voor huisdiervoederbedrijf

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
31 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RVS centrifugaal ventilatoren voor huisdiervoederbedrijf

Een industrieventilator in RVS 304 is de ideale oplossing wanneer u met een gebrekkige afzuiging kampt, in het bijzonder in vochtige ruimtes met hogere temperaturen. Bij Slingerland hebben we allerhande ventilatoren in ons assortiment. Lees hier hoe we een Nederlands bedrijf hielpen zijn productieproces te optimaliseren met industriële RVS ventilatoren.

Voor wie is een industriële RVS centrifugaal ventilator geschikt?

Een RVS 304 centrifugaal ventilator wordt voornamelijk gebruikt in de farmaceutische sector, de chemische sector en, zoals ook hier het geval is, de voedingsmiddelenindustrie. Zo kreeg één van onze klanten, een ‘service- en dienstverlenend bedrijf in industriële processen’ uit Eindhoven, recent een aanvraag van een cliënt. Het ging om een innovatief, toonaangevend Europees huisdiervoederbedrijf, dat merkproducten voor huisdieren en eigenmerkproducten voor detailhandelaren produceerde. De onderneming zocht een oplossing voor de afzuiging van zijn stoomtunnel tijdens het productieproces. Onze klant richtte zich met die vraag tot ons, en samen zochten we naar een geschikte oplossing. Onze industriële RVS ventilator bleek de redder in nood.

Wanneer een RVS centrifugaal ventilator kiezen boven kunststof ventilatoren?

Welk probleem deze industrieventilator uit RVS dan precies moest oplossen? Om de dierenvoeding, meerbepaald hondenvoer, te bereiden werd gemalen slachtafval in stoomtunnels gebakken. Tijdens dit proces kwamen er zeer vervuilde stoomdampen vrij van +- 90°C, die ook vetten bevatten en dus niet zomaar afgezogen konden worden. Hoewel onze klant initieel naar kunststof ventilatoren informeerde, adviseerden we hem voor industriële RVS ventilatoren te kiezen. Dit omwille van de hogere temperaturen en het vochtpeil in de ruimte.

Wij hebben centrifugaal ventilators uit RVS in 2 verschillende types

Eens de keuze voor industriële RVS ventilatoren vastlag, produceerde onze klant afzuigkappen die hij boven de stoomtunnels van het voederbedrijf installeerde. Vervolgens moesten de dampen, vooraleer ze door de kappen afgevoerd konden worden, ook aangezogen worden. En daarvoor verzorgden wij de ventilatoren, in twee verschillende types zelfs! Zo leverden we 3 keer een BPR 352C met een 0,25kW WEG-motor, maar ook 3 keer een BPR 632C met een 1,50kW WEG-motor. U ziet: bij Slingerland is het veelzijdigheid troef!

Waaruit bestaat een industriële centrifugaal ventilator?

Onze centrifugaal ventilatoren zijn volledig uitgevoerd in RVS 304 en daarbovenop voorzien van een

•inspectieluik
•condenswaterafvoer
•aluminium koelwaaier i.v.m. temperatuur van 90°C.

Daarnaast leveren we ook

•een setje trillingsdempers
•flexibele verbindingen voor de inlaat- en uitlaatzijde
•een set RVS montageprofielen

Omdat deze industriële centrifugaal ventilatoren zich doorgaans in een vrij vuile omgeving bevinden, voorzien we de motoren van een extra coating. In ons magazijn rusten we de ventilatoren tevens uit met een werkschakelaar, inclusief aansluiting van de motoren met EMC-kabel en wartels. Stekkerklaar geleverd zeggen we dan!

We bekijken graag wat we met RVS centrifugaal ventilatoren voor uw bedrijf kunnen betekenen!

Kampt ook u met de gebrekkige afzuiging van hinderlijke dampen in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend samenzitten. Wij hebben niet alleen industriële RVS centrifugaal ventilatoren in ons aanbod, maar ook tal van andere ventilatoren, en overlopen graag met u de mogelijkheden. Tot dan!

Centrifugaal ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:RVS centrifugaal ventilatoren voor huisdiervoederbedrijf

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer