RVS axiaalventilator t.b.v. voedingsindustrie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RVS axiaalventilator t.b.v. voedingsindustrie

Achtergrond
Onze klant ontwikkelt machines voor de voedingsindustrie. In de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de materiaaleigenschappen van de onderdelen en componenten.

Nodig zijn robuuste, corrosiebestendige en gemakkelijk te reinigen materialen die bij contact met levensmiddelen noch de smaak, noch de kleur van de producten veranderen. Corrosiebestendig roestvast staal bezit deze eigenschappen. Daarom zijn roestvrije staalsoorten zoals 1.4401 of 1.4404 wijdverspreide en populaire materialen in de voedingsindustrie.

Uitdaging
Een fabriek gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en het vermarkten van hoog-kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren was toe aan een extra productielijn voor dierenvoeding.

In het productieproces worden ingrediënten gemengd in mixers en gekookt, waarna ze naar een drooglijn worden getransporteerd om middels lucht gekoeld te worden voordat ze verpakt worden. In het verleden hadden ze kunststof droogventilatoren toegepast met een standaard staal-gecoate motor. Vanwege de intensieve reinigingscyclus van de machines hadden de motoren zwaar te lijden en gingen de lakken loslaten. Deze lakken kwamen in het proces terecht en daardoor hadden ze afkeur van het eindproduct.

De klant was daarom dringend op zoek naar een oplossing voor dit probleem.

Oplossing
Voor deze klant hebben wij een ventilator ontwikkeld volledig uit roestvrij staal. Dus niet enkel de waaier, het huis en de bouten, maar ook hebben we de motor zelf gewikkeld in een roestvrijstalen behuizing. Een prachtig resultaat dat volledig aan de hedendaags strenge normen in de voedingsindustrie voldoet.

Heeft u ook interesse in een RVS ventilator?
RVS-ventilatoren worden over het algemeen vaak ingezet in sectoren als farmacie en de voedingsindustrie, omdat corrosie hier vermeden dient te worden. Hygiëne is hiervan de voornaamste reden. Wij hebben een uitgebreid assortiment beschikbaar in roestvrij staal. Contacteer ons voor een vrijblijvend advies op + 31 (0)33 465 13 92.

Axiaal ventilatoren icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:RVS axiaalventilator t.b.v. voedingsindustrie

Slingerland Techniek BV

Leverancier van industriële ventilatoren sinds 1990 Lees meer