Russell Compact AIRLOCK zeefmachine

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Russell Compact AIRLOCK zeefmachine

De Russell Compact Airlock trilzeef biedt verbeteringen in prestatie en veiligheid voor de operator. Door toepassing van het TLI (Twist, Lock, Inflate) pneumatische klemsysteem is een volledig gesloten machine gecreëerd. Het TLI-systeem vervangt de traditionele handmatige klemmen. De Compact Airlock verwijdert nauwkeurig alle contaminaties en verbetert daardoor de productkwaliteit.
Deze zeefmachine voldoet aan de europese ATEX normen.
De Compact Airlock zeefmachine is een afgesloten zeefsysteem waarvan boven- en onderkant tijdens het zeven pneumatisch tegen elkaar gedrukt worden. Dit zorgt voor een veel betere en meer betrouwbare afdichting dan met traditionele mechanische klemsystemen bereikt kan worden zodat er geen poeder uit de zeef kan ontsnappen. Het openen en weer samenstellen van de zeef, wat nodig is voor het reinigen, vraagt bij dit systeem slechts enkele seconden. Een ander aspect van het systeem, wat voor de voedingsindustrie belangrijker wordt, is dat dit type van afdichting valideerbaar is en dat men met andere woorden bij elke batch een rapport kan afleveren dat er, ten minste ter hoogte van de zeef, geen contact geweest kan zijn tussen product en omgeving. Door zijn compacte bouw wordt de zeef voorgesteld als een extra beveiliging die men op eender welke plaats in een productieproces kan inbouwen om producten te controleren op de aanwezigheid van eventuele verontreinigingen.

Geschreven door

Logo van:Russell Compact AIRLOCK zeefmachine

Russell Finex N.V.

Russell Finex nv; wereldleider op gebied van zeefmachine en filters. Prijs, kwaliteit, productiviteit: drie sleutelwoorden die een firma zeker in het oog moet houden om de concurrentie voor te blijven.... Lees meer