Rucon Ventilatoren onderdeel Systemair

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
43 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Rucon Ventilatoren onderdeel Systemair

Sinds kort maakt Rucon Ventilatoren onderdeel uit van de internationale onderneming Systemair. Daarom start Rucon onder de naam ‘A powerful combination’ een campagne om al haar relaties te informeren.

De huidige eigenaar van Rucon Ventilatoren, Henk van der Zande, blijft als directeur verbonden aan het bedrijf. “Door de integratie in Systemair kunnen wij naast het vertrouwde assortiment nu een extra breed scala aan ventilatoren en luchtbehandelingskasten aanbieden. Ook is door deze krachtenbundeling een combinatie ontstaan die garanties kan afgeven op kwaliteitsontwikkeling en innovaties. Denk maar eens aan de gevraagde verbeteringen op het gebied van energiebesparing, geluidsreductie en duurzaamheid. De overname is dus absoluut niet uit nood geboren. We kunnen door deze samenwerking gewoon veel beter inspelen op veranderende markten en productposities. Rucon is klaar voor de toekomst!”

Het breedste assortiment van Nederland
Rucon Ventilatoren blijft onveranderd actief op de marktsegmenten Utiliteitsbouw, Industrie, Woningbouw, Infra en Parkeergarages. Systemair is een toonaangevend ventilatiebedrijf dat continu investeert in de ontwikkeling van ventilatieproducten. Kwaliteit, functie en energiebesparing staan daarbij voorop. Samen bieden Rucon en Systemair vanaf nu dus een voor de Nederlandse markt ongekend breed assortiment van luchtbehandelingskasten, WTW-units, ventilatoren en luchtverdeelapparatuur.

Systemair, toonaangevend ventilatiebedrijf
Zoals Henk van der Zande al aangaf, is één van de belangrijkste redenen voor de overname de kwaliteit die Systemair garandeert op het gebied van innovaties. “Systemair heeft in Zweden een Research & Development centrum. Dit centrum is uitgerust met testapparatuur die het tot één van de meest moderne in Europa maken.”
Systemair heeft een omzet van 320 miljoen euro gedurende het laatste financiële jaar en heeft ongeveer 2300 medewerkers. Momenteel heeft Systemair 60 verkoopvestigingen in Europa, Noord Amerika, het Midden Oosten, Azië, Afrika en Australië.

Geschreven door

Systemair B.V.

Systemair is fabrikant en leverancier van energiezuinige ventilatoren & accessoires, luchtverdelingsproducten & brandbeveiliging, compacte WTW-units en standaard & modulaire luchtbehandelingsunits. We bieden hoogwaardige, betrouwbare systeemoplossingen voor de utiliteit, gezondheidszorg, industrie,... Lees meer