RSA-Talke Reiniging in Jebel Ali Free Trade Zone Dubai

icon.highlightedarticle.dark Onderhoud
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: RSA-Talke Reiniging in Jebel Ali Free Trade Zone Dubai

De silo- en tankreiniging als onderdeel van RSA-Talke‘s state-of-the-art chemie logistiek park is volop in bedrijf. De nieuwe locatie combineert alle diensten die nodig zijn voor de behandeling, opslag, reiniging, reparatie en het testen van ISO tankcontainers en silo’s. Naast de behandeling van lege tanks is er een groot depot -voorzien van moderne brandbestrijdingsmiddelen- gerealiseerd voor een veilige opslag van geladen tanks.

Met de afronding van de eerste fase is RSA-Talke klaar voor tank- en container-opslag. De tweede fase gaat gepaard met de oplevering van een gevaarlijke goederenopslag en een vaten- afvulinstallatie.

Het reinigingssysteem is ontworpen en geïnstalleerd door Gröninger en beschikt over twee doorrijd-wasbanen die zijn onderverdeeld in vier schoonmaakposities. De zogenoemde drive-through banen zijn de eerste in hun soort in de Verenigde Arabische Emiraten en speciaal ontworpen om op het chassis gemonteerde containers te reinigen. Dit vervangt de takelactiviteiten met heftrucks en verbetert de doorlooptijd van de containers. De drive-through banen zullen uiteindelijk worden gebruikt voor de tankcontainers van het opslagdepot.

Zes multifunctionele posities zijn ingericht voor (latex-)reiniging en tank verwarming. De containers worden geplaatst op een trolley en op hun plaats gemanoeuvreerd door een vorkheftruck. Om containers met latex en/of hars te reinigen, is een speciale Gröninger Latex Circulatiereiniger geïnstalleerd. Deze reinigingsinstallatie circuleert een alkalisch reinigingsmiddel. Twee posities zijn uitgerust met standaard hogedruk waskoppen. Vier posities zijn bestemd voor het opwarmen van tanks door middel van stoom of elektriciteit. De stoomtoevoer wordt geregeld door een temperatuursensor. Dit om de tank te beschermen tegen oververhitting.

Om te voldoen aan de lokale afvalwaterregelgeving en het verbruik van water – lokaal een waardevolle grondstof – te beperken, is een doeltreffend afvalwatersysteem ontworpen. Het systeem omvat diverse retourleidingen, waardoor water gedeeltelijk kan worden hergebruikt in het reinigingssysteem.

Geschreven door

Gröninger Cleaning Systems BV

Gröninger Cleaning Systems is een innovatieve, wereldwijd opererende ontwerper en fabrikant van (hogedruk en lagedruk) reinigingssystemen. Het bedrijf levert complete systemen, van eenvoudige units tot turn-key oplossingen. De bedrijfsactiviteiten omvatten... Lees meer