Rossi Planetaire aandrijvingen voor ATEX-omgevingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
39 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Rossi Planetaire aandrijvingen voor ATEX-omgevingen

Na de succesvolle introductie van het DNV GL certificaat voor de offshore industrie, heeft Rossi Spa, onderdeel van de Habasit Group, verdere stappen gezet in de uitbreiding van de Rossi EP-series met de introductie van een ATEX uitvoering voor de gehele planetaire lijn.

Planetair en ATEX
Daar het voorheen al mogelijk was bij Rossi om een wormwielaandrijving of tandwielkast als ATEX gecertificeerd te verkrijgen, is het nu mogelijk om een planetaire combinatie in ATEX uitvoering samen te stellen.
Met deze nieuwe ontwikkeling is het mogelijk om extreem hoge koppels, een laag toerental en gewicht-, ruimte- en kostenbesparingen binnen ATEX omgevingen te realiseren

ATEX en aandrijvingen
Voor de juiste oplossing binnen een ATEX omgeving, is het van belang om alle elementen, die mogelijk een explosiegevaar kunnen vormen, mee te nemen in de selectie. Bij een elektromechanische aandrijving krijgt u te maken met warmteontwikkeling, diverse materialen en bewegende onderdelen. Daardoor is er de (theoretisch) kans aanwezig om een vonkoverslag of om een ontstekingsbron te kunnen vormen.

Advies bij de selectie
Rossi is al meer dan 65 jaar specialist op het gebied van aandrijftechniek. Met slimme en creatieve oplossingen en de nodige ervaring in de zwaardere industrieën bewijst zij haar toegevoegde waarde als toeleverancier voor de machinebouw.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Rossi BeNeLux B.V.

Rossi BeNeLux B.V. is een directe dochteronderneming van het Italiaanse Rossi Spa. Een onderneming met meer dan 65 jaar kennis en ervaring op de markt van industriële aandrijftechniek en inmiddels... Lees meer