Rossi GX-Series voor Extrusie- en Expander applicaties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Rossi GX-Series voor Extrusie- en Expander applicaties

Rossi, bekend om haar kwalitatief hoogstaande tandwielkasten introduceert de vernieuwde GX-Series catalogus voor extrusie- en expander applicaties.

Kwaliteit als basis
Als basis voor deze aandrijving wordt de vertrouwde G-series lijn (haakse en parallelle tandwielkasten) gebruikt met de montage van een speciaal druklager. Hierdoor maakt men gebruikt van bestaande gietdelen en componenten (kostengunstig) aangevuld met het speciale druklager.

Dit druklager is weer geschikt om extreme axiale- en radiale krachten op te vangen. De Rossi GX-series is dan ook specifiek ontwikkeld om in te zetten voor extruder en expander toepassingen.

Referenties en mogelijkheden
De GX serie is een product dat zijn sporen heeft verdiend en welke al vele jaren (letterlijk) meedraait binnen o.a. de voedsel-, plastic- en rubberindustrie. Het grootste USP is hierin de prijs-kwaliteit verhouding in combinatie met alle technische mogelijkheden en de daarbij horende begeleiding.

Doordat er uit wordt gegaan van een standaard-maatwerk oplossing is er een grote keuze uit bouwvormen, montageposities, druklagers, schroefafmetingen en aanvullende koeling en/of smeringsmogelijkheden.

Een veelgebruikte oplossing is de GX-series motorreductor met een verlengde hartafstand in de “U” opstelling. Met deze oplossing kan men zeer compact bouwen, kosten besparen en een klant specifieke motor met IEC flens aanbouwen.

De digitale catalogus
Het is nu direct mogelijk om vanuit de nieuwe catalogus een selectie te maken en een offerte op te vragen bij Rossi BeNeLux BV. Ook is het mogelijk om een (online) meeting in te plannen om alle (on)mogelijkheden eens samen door te nemen.

Meer nieuws over de Rossi GX-series voor Extrusie- en expander applicaties zal volgen in 2021.

Wij houden u op de hoogte.

Rossi GX-series icon.arrow--dark

Geschreven door

Rossi BeNeLux B.V.

Rossi BeNeLux B.V. is een directe dochteronderneming van het Italiaanse Rossi Spa. Een onderneming met meer dan 65 jaar kennis en ervaring op de markt van industriële aandrijftechniek en inmiddels... Lees meer