Robotisering en automatisering bulkbehandeling

icon.highlightedarticle.dark Doseren
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Robotisering en automatisering bulkbehandeling

Bascules Robbe biedt oplossingen voor het automatisch of gerobotiseerd doseren, vullen van zakken, openen & sluiten van verpakkingen, die een meerwaarde bieden in de bulk- en voedingsindustrie, zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. De weegspecialist uit België is momenteel bezig met enkele automatiseringsprojecten in bulkbehandeling:

Bij een van de lopende projecten wordt gewerkt aan het automatisch zakken depalletiseren en opensnijden. De inhoud van de opengesneden zakken wordt via een aeromechanisch systeem getransporteerd naar een bigbag of mengsilo. Dit proces is volledig geautomatiseerd met een robot. Met deze setup is het ook mogelijk om mengelingen te maken vanuit verschillende palletten.

Verder heeft het bedrijf recent ook een nieuwe, zeer compacte vulschroef ontworpen. Deze hygiënisch ontworpen schroef kan in hoog tempo zakken vullen en kan zeer makkelijk gereinigd worden. Het schroefsysteem is een uitbreiding op de reeds bestaande vulmachines.

Heeft u een vraag hierover of heeft u een toepassing waar we u mee kunnen helpen?
Loop dan even binnen op de Solids stand van Bascules Robbe op 6 & 7 oktober in Rotterdam.

Geschreven door

Logo van:Robotisering en automatisering bulkbehandeling

Robbe Industries NV

Wij zijn een familiale kmo met meer dan 175 jaar ervaring in wegen, vullen en bulkbehandeling ! Met onze eigen engineering, productie en service afdelingen hebben we alles in huis... Lees meer