Riera Nadeu RSG kijkglas dat schoon blijft!

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
36 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Riera Nadeu RSG kijkglas dat schoon blijft!

Conventionele kijkglazen zijn vaak vuil en belemmeren een vrij zicht in procesruimtes. Het zelfreinigende kijkglas van Riera Nadeu SA uit Barcelona kan voor alle soorten apparatuur worden gebruikt die permanent zicht in de machine vereist. De Rina RSG is een dynamisch kijkglas dat tijdens het hele proces schoon blijft.
Het gebruikt de middelpuntvliedende kracht om zichzelf schoon en droog te houden.

De Rina RSG bestaat uit een statisch frame waarop een pneumatisch aangedreven motor is gemonteerd. Een statisch glas en een dynamisch glas zijn achter elkaar gemonteerd.
Op het frame zit een spoelleiding voor stikstof (of schone lucht) die permanent de ruimte tussen het statische en dynamische glas schoon blaast. De continue circulatie van stikstof wordt tevens gebruikt voor het genereren van een overdruk om beslaan en/of binnendringen van vervuiling te voorkomen. De extreem hoge rotatiesnelheid van het dynamische glas (18.000/min) voorkomt het aanhechten van vocht of het aanhechten van vuil.
Bovendien zijn er geen extra draaiende delen die wrijving veroorzaken. De luchtstroom zorgt voor koeling en vermijdt warmteoverdracht van het draaiende glas.

Geschreven door

WinProcess

WinProcess is een vertegenwoordiging van diverse ervaren leveranciers in de procesindustrie voor de Benelux Lees meer