Revisie van oude K-tron doseur

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Revisie van oude K-tron doseur

Onlangs heeft Master Engineering bv, te Heteren, voor een klant uit de chemische sector, een oude K-tron Loss-in-Weight doseur gereviseerd. Het probleem was dat van de oude elektronica geen onderdelen meer te krijgen waren, terwijl de mechanische delen van de doseur nog in een prima staat waren. Volledig nieuwe K-tron elektronica was economisch niet haalbaar. Daarom heeft Master de loadcells vervangen (zie foto), alsmede de weegprocessor met regelaar. In samenspraak met de klant werd de doseur mechanisch zodanig aangepast, dat op een snelle en gemakkelijke wijze de loadcells onder de doseur geplaatst konden worden.
Met deze aanpak bied Master een prijsgunstige oplossing om oude Loss-in-Weight of Batch doseurs te moderniseren.

Master heeft een drie man sterke service afdeling, die allen zeer ervaren zijn op allerhande weeg- en doseer apparatuur, zoals Master, Schenck, Raute, Ramsey, Siemens Milltronics, K-tron en andere merken weegsystemen.

Het leveringsprogramma van Master bestaat uit bandwegers, doseerbanden, schroefweegsystemen, valplaat meetsystemen, silo- en bunkerwegingen, batchwegers, vochtmeetsystemen, flowmeting voor pneumatisch transport, flow-no-flow signalering, metaaldetectie, Hawk niveaumeetsystemen, Sick Maihak volumemeetsystemen voor transportbanden en grote displays.

Geschreven door

Logo van:Revisie van oude K-tron doseur

Rice Lake Weighing Systems Europe B.V.

Wegen en Doseren voor alle Bulktoepassingen Rice Lake Weighing Systems Europe B.V. ( voorheen Master Engineering) levert weeg- en doseersystemen voor de meeste bulk toepassingen. met daarnaast nog een aantal aanverwante producten. Het leveringsprogramma bestaat o.a.... Lees meer