Retrofitting van doseerunits is een interessante optie

icon.highlightedarticle.dark Doseren
54 bekeken 29 januari 2024
Revisie van een besturingsysteem
Revisie van een besturingsysteem | Foto: SPS | Solids Process Solutions

Kubota Brabender Technologie biedt duurzame doseerunits die na vele jaren nog krachtig functioneren. Retrofits zijn kostenefficiënt en verlengen de levensduur, vooral bij besturingssysteemupgrades.

Kubota Brabender Technologie doseerunits zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Na vele jaren, zelfs tientallen jaren, functioneren ze nog steeds zonder defecten.

Maar feeders moeten soms worden gereviseerd, of hun besturingssystemen moeten worden geüpgraded. Dergelijke aanpassingen geven feeders een tweede leven.

Meegaan met de technologische vooruitgang

De snelle technologische vooruitgang in elektronica heeft ook invloed op de besturingssystemen van feeders. Daarom kunnen upgrades nodig zijn tijdens hun lange levensduur. Een verandering in productieprocessen kan ook een revisie vereisen.

Een dergelijke retrofitopdracht kan het Kubota Brabender Technologie “Retrofit”-team uitvoeren. Zij zijn bekend met elk doseer- en besturingssysteem en weten hoe deze oude juweeltjes te repareren, reviseren en upgraden.

Van renovatie van onderdelen tot aan upgrades in besturingssystemen

Er zijn drie verschillende retrofit-scenario’s:

  1. renovatie van het besturingssysteem
  2. de motor
  3. onderdelen van de doseerunit

Als het alleen om het besturingssysteem gaat, is een nieuwe doseerbesturing als los component voor de schakelkast vaak voldoende. Als de regelsystemen van zeer oude feeders moeten worden bijgewerkt, is een volledige retrofit van de schakelkast bijna onvermijdelijk. Gelijkstroommotoren in oude feeders kunnen worden vervangen door nieuwe onderhoudsvrije draaistroommotoren met frequentieomvormers. Dat bespaart stroom en vereist geen smeermiddelen.

Retrofits zijn kostenefficiënt

Een retrofit is meestal de moeite waard, ondanks de vaak lange doorlooptijden. Vergeleken met de aanschaf van een nieuwe doseerunit kost een retrofit doorgaans half zoveel, verkort het de levertijd voor reserveonderdelen aanzienlijk, verhoogt het de betrouwbaarheid van de productie en biedt het de klant een high-end, state-of-the-art besturingssysteem.

Benieuwd of een retrofits een interessante oplossing is voor uw doseerinstallatie, neem dan contact op met SPS | Solids Process Solutions. We denken graag mee.

Meer informatie icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Retrofitting van doseerunits is een interessante optie

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer