Responsible Care-prijs 2011 naar SABIC

icon.highlightedarticle.dark Management Laatste wijziging: 8 mei 2023

Chemiebedrijf SABIC is de winnaar van de Responsible Care-prijs 2011. Dat werd woensdag 15 juni bekendgemaakt tijdens de VNCI-jaarvergadering in Den Haag. Eervolle vermeldingen waren er voor Nyrstar Budel en AkzoNobel.

Het bedrijf ontving de prijs vanwege zijn inspanningen om het vervoer van gevaarlijke stoffen zo veilig mogelijk te maken. SABIC heeft een veiligheidsbeleid geïmplementeerd dat verdergaat dan wet- en regelgeving. Daarnaast betrekt SABIC haar dienstverleners actief in het verbeteren van de logistieke keten.
Twee concrete voorbeelden zijn de ‘Rail Safety Policy’ en het voorschrijven van Responsible Care voor vervoerders. Met de invoering van dit vernieuwde veiligheidsbeleid is SABIC volgens de jury trendsetter in transportveiligheid. Volgens de vakjury en het grote publiek heeft SABIC hiermee een standaard gezet.

Over Responsible Care
Met de Responsible Care-prijs wil de VNCI Responsible Care breed onder de aandacht brengen. Sinds 1999 reikt de branchevereniging de prijs uit aan de meest toonaangevende en inspirerende bijdrage. Dit jaar waren er negen inzendingen en kon het publiek voor het eerst invloed uitoefenen op de uitslag via een online verkiezing. De onafhankelijke RC-jury bestaande uit vertegenwoordigers van overheid, MVO Nederland en chemische bedrijven, nam deze uitslag mee in haar uiteindelijke beslissing.

Eervolle vermeldingen
AkzoNobel en Twence verdienen volgens de jury een eervolle vermelding voor het project ‘STAN (Stoomleiding Twence AkzoNobel)’. Via een twee kilometer lange stoomleiding levert afvalverwerker Twence in Hengelo restwarmte aan zoutproducent AkzoNobel. Voor Twence betekent dit een hogere energie-efficiency, terwijl AkzoNobel minder afhankelijk is van aardgas en minder CO2 uitstoot.

Nyrstar Budel B.V. krijgt van de jury een eervolle vermelding voor het project ‘Educatieve Veiligheidsdag’. Het bedrijf organiseerde deze op 3 november 2010 voor leerlingen, docenten en ouders van de basisscholen uit de regio. De veiligheidsdag liet bezoekers zien hoe er veilig gewerkt wordt in de fabriek en wat het belang van zink is voor ons dagelijks welzijn. Daarnaast was een quiz over verkeersveiligheid onderdeel van de educatieve middag en ontvingen alle basisscholen in de buurt veiligheidshesjes voor hun leerlingen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer