Reproduceerbare monstervoorbereiding van cannabis

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Reproduceerbare monstervoorbereiding van cannabis

De concentraties van cannabinoïden en terpenoïden zijn de belangrijkste aandachtpunten in de kwaliteitscontrole van cannabis gerelateerde producten. Deze worden meestal gedetecteerd door HPLC-analyse. De inhoud van het bestrijdingsmiddel is ook van belang.

Cannabis komt voor in verschillende eetbare vormen, bv. Bladeren, concentraten of aanverwante producten zoals gummy beren of koekjes. Om betrouwbare analyseresultaten te garanderen, moet het monsterbereidingsproces voor cannabis worden aangepast aan de aanzienlijke complexiteit van de verschillende matrices.

Er zijn enkele uitdagingen die moeten worden overwonnen: monsters kunnen plakkerig, vezelig of vet zijn en de hoeveelheid monster kan sterk variëren.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer