Radarflow

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Radarflow

De werking van de Radarflow® berust op de uiterst intelligente interpretatie van een lasersignaal.

Wanneer de sensor wordt geïnstalleerd, detecteert het lasersignaal de aanwezigheid van alle partikelen binnen het stralingsgebied.

Enerzijds wordt de “schaduw” van de partikelen waargenomen, waaruit volgens beproefde algoritmische software het volume hiervan wordt berekend. Anderzijds wordt elke situatie in het stralingsbereik met ultra hoge snelheid als het ware “gefotografeerd” en vergeleken met de vorige “foto`s”, waaruit de snelheid van de productstroom wordt afgeleid. Dit quasi “fotograferen” geschiedt met de snelheid van een laserstraal en met een frequentie van 24,5 GigaHerz per seconde.

Het meetprincipe is verregaand onafhankelijk van druk en temperatuur. Het behaalbare meetresultaat is afhankelijk van de montageplaats en de aard van het stortgoed. In geval van grotere buisdiameters kunnen tot 3 sensoren worden toegepast. Afhankelijk van de toepassing (waarvoor voorlopig per geval dient te worden overlegd) kunnen nauwkeurigheden worden behaald vanaf ca. ± 2-3%.

Geschreven door

Logo van:Radarflow

Dosco Sales & Engineering B.V.

Dosco Sales & Engineering B.V. is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in industriële weeg-/meetapparatuur en procesautomatisering. Als geen ander bieden wij u doordachte oplossingen voor ‘turn-key’ weeg- en doseertechnische... Lees meer