QR24 contactloze inductieve encoder nu ook in roestvaststaal

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: QR24 contactloze inductieve encoder nu ook in roestvaststaal
Article image of: QR24 contactloze inductieve encoder nu ook in roestvaststaal

Turck biedt de QR24 universele inductieve Encoders nu ook aan in een roestvaststalen uitvoering voor toepassing onder extreme omstandigheden zoals bijvoorbeeld in de levensmiddelen industrie.

Voor veeleisende applicaties biedt Turck haar klanten nu een robuuste roestvaststalen variant aan van de QR24 contactloze inductive Encoder. De nieuwe EQR variant van de slijtage vrije encoder is geschikt voor toepassing in de levensmiddelen industrie en vele andere applicaties. Met de V4A roestvaststalen behuizing (1.4404) en het actieve vlak van PA12-GF30 kunststof is deze encoder zelfs bestand tegen agressieve chemicaliën en hoge druk tijdens de reinigingsprocessen. De nieuwe EQR24 is beschikbaar met een incrementele uitgang en met een SSI uitgang.

Zoals bij alle QR24 modellen zijn zowel de sensor als de positiegever volledig afgegoten en als twee onafhankelijke, volledig dichte units welke bestand zijn tegen vibraties en schokken op de as. Slijtage gevoelige kogellagers en afdichtingen welke kunnen leiden tot machine stilstand en lange onderhoud tijden zijn niet meer noodzakelijk. De QR24 serie steekt hiermee boven de optische als ook de magnetische encoders uit.

Dankzij het intelligente montage concept met behulp van adapterringen kunnen de permanent dichte IP69K encoders toegepast worden op alle standaard assen met diameters tot 20 millimeter. Naast deze nieuwe roestvaststalen uitvoeringen biedt Turck de encoder ook aan in een multi- of singleturn versie met SSI uitgang, een versie met incrementele uitgang en een versie met een analoge stroom- en spanningsuitgang.

Geschreven door

Logo van:QR24 contactloze inductieve encoder nu ook in roestvaststaal

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer