Purima presenteert nieuwe serie modulaire reinigingstafels

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Purima presenteert nieuwe serie modulaire reinigingstafels

Reiniging op industrieel niveau
In veel industriesectoren, vooral in de zware industrie, hebben donkere, stoffige fabriekshallen plaats gemaakt voor schone, heldere ruimtes voor betere veiligheid tijdens het productieproces en hogere kwaliteit van het eindproduct. Moderne technisch gecompliceerde producten vereisen een productieproces waarin afvalmateriaal en verontreinigingen betrouwbaar kunnen worden gescheiden van de te gebruiken onderdelen. De Duitse onderneming Purima gmbH & Co. KG. heeft zich gespecialiseerd in reinigingsapparatuur voor de industrie, waarmee metalen onderdelen in het productieproces kunnen worden gereinigd en voorbehandeld voor de volgende stap. Purima reinigingsinstallaties worden o.a. toegepast bij de fabricage van motoren en klimaatregelapparatuur, in de automobielindustrie en bij constructie en onderhoud van treinen.

Reiniging, variabel en modulair
Naast speciaal ontworpen reinigingsinstallaties levert Purima nu ook apparatuur voor reiniging van kleinere aantallen onderdelen. In samenwerking met DENIOS heeft Purima een serie onderdelenreinigers ontwikkeld, in 4 verschillende afmetingen met 3 verschillende reinigingstechnieken. De keuze voor een bepaalde reinigingstechniek is afhankelijk van de soort vervuiling. Kwastreiniging is geschikt voor geringe vervuiling, zoals olieresten of losse deeltjes. Hoge-druk sprayreiniging is bij uitstek geschikt voor middelmatige vervuiling, zoals achtergebleven emulsies en spanen na bewerking van onderdelen. Bij zware en hardnekkige vervuiling en bij complexe onderdelen is de onderdelenreiniger met ultrasoontechnologie het meest geschikt. De reinigingstafels voor alle drie technieken zijn geoptimaliseerd voor het schoonmaken van kleine aantallen onderdelen. Daarnaast zijn ze ontworpen op energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid.

Geschikt voor iedere toepassing
In kleinere ondernemingen is vaak weinig plaats voor extra apparatuur. Daarom zijn de onderdelenreinigers, afhankelijk van de reinigingstechniek, leverbaar in maximaal 4 verschillende afmetingen. De kleinste variant meet 1000 x 800 x 1150 mm (B x D x H) en de grootste 1700 x 1200 x 1250 mm. De nieuwe onderdelenreinigers zijn geheel van RVS en zijn geschikt voor onderdelen tot 200 of 500 kg. De reinigingsvloeistof wordt elektrisch verwarmd en continu gefilterd. De voorraadtank is thermisch geïsoleerd. De versies met spray- en met ultrasoonreiniging worden geleverd met een elektrische aansluiting van 400V, de versies met kwastreiniging hebben een aansluiting van 230 V. Als de vereisten voor het reinigen verschillend zijn, dan kunnen diverse apparaten plaatsbesparend in een rij worden opgesteld.

Purima is in 1989 opgericht als RPE Anlagentechnik GmbH & Co. KG en behoort sinds 2014 tot de Denios group. Purima is gevestigd in Porta Westfalica, Duitsland, en levert industriële reinigingsinstallaties voor onderdelen aan talrijke internationale en multinationale ondernemingen.

Meer zien icon.arrow--dark

Geschreven door

Denios BV

Veilig omgaan met gevaarlijke stoffen is cruciaal om risico’s voor mens en milieu te reduceren. Integrale samenwerking met onze opdrachtgevers, een brede, unieke specialisatie en ervaren adviseurs bieden voor iedere situatie de veiligste oplossing. Lees meer