PTFE steeds vaker in flexibele verbindingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: PTFE steeds vaker in flexibele verbindingen

PTFE gebruik in flexibele verbindingen
Na vele jaren gebruikt te zijn in weefsel compensatoren voor hoog temperatuur toepassingen wordt PTFE steeds vaker ingezet als materiaal voor flexibele verbindingen.
Geschikt voor gebruik tot in de zwaarste chemische en thermische omstandigheden.
Leverbaar als
Enkel laags gelamineerde folie met een zeer hoge inscheurweerstand hoge bestendigheid tegen vouwen en plooien. Er zijn verschillende diktes mogelijk elk met hun eigen unieke kleuren. Geschikt voor lucht en gasdichte toepassingen.

Geweven weefsel, een zeer dicht geweven weefsel met een geringe luchtdoorlaat. Door zijn souplesse uitermate geschikt voor gebruik in weegtoepasingen en flexibele verbindingen voor spanningsloze manchetten.

De folie en het weefsel zijn in vele varianten leverbaar, ook in combinatie met de snelkoppelsystemen met jacobsflenzen en lasferrules
Waarom PTFE (ofwel Teflon®) ?
Het materiaal heeft unieke eigenschappen, naast een lage en hoge temperatuur bestendigheid en uitzonderlijke weerstand tegen chemische aantastingen heeft het materiaal een zeer lage wrijvingscoëfficiënt. Juist deze wrijvingscoëfficiënt maakt het materiaal bijzonder geschikt voor het gebruik in flexibele verbindingen. Daarnaast is het materiaal toegestaan volgens de FDA.

Het verwerken van het materiaal vergt speciale vaardigheden en apparatuur, juist hier heeft Euro-Manchetten & Compensatoren een ervaring van 15 jaar.
Wilt u meer weten over de toepasbaarheid van dit materiaal in uw installatie dan adviseren wij u graag hierover.

Geschreven door

Logo van:PTFE steeds vaker in flexibele verbindingen

Euro Manchetten & Compensatoren BV

Euro Manchetten & Compensatoren is dertig gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. Speciaal voor de doelgroep solids is een productgroep opgericht onder de naam Surefit. Deze... Lees meer