Prowirl 200 – revolutionaire Vortex Flowmeter

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Prowirl 200 – revolutionaire Vortex Flowmeter

Prowirl 200 – de nieuwe generatie vortex flowmeter van Endress+Hauser – combineert de in praktijk bewezen en innovatieve vortex technologie met het uniforme tweedraadsconcept voor flow en niveau. `s Werelds eerste alarmfunctie voor het detecteren van natte stoom direct in een pijplijn biedt unieke mogelijkheden voor procesbeheersing. Als een multivariabele vortex flowmeter zorgt Prowirl 200 dag en nacht voor een veilige werking en efficiënt energiebeheer.

Als innovatieve tweedraads flowmeter is Prowirl 200 gebaseerd op een uniform concept dat de complexiteit voor de gebruiker vereenvoudigd. Het nieuwe concept standaardiseert de bediening, de functieomschrijvingen, data management, systeemintegratie, foutmelding, documentatie tot en met de productstructuur. Deze innovaties geven economische voordelen gedurende de gehele levenscyclus.

Prowirl 200 is ook leverbaar met een ingebouwde temperatuursensor . Hiermee kunnen directe massa metingen worden gedaan van verzadigde stoom of vloeistoffen. Samen met de geïntegreerde (stoom-)computer kunnen massa, warmte en energiestromen of de gecorrigeerde volumestroom van gassen zoals perslucht en aardgas worden berekend en uitgestuurd. Externe druk en temperatuur waarden kunnen worden ingevoerd met behulp van de optionele mA ingang of via HART , Profibus PA of FOUNDATION Fieldbus. Dit betekent dat de Prowirl 200 alles biedt voor een perfecte procesbeheersing en een uitgebreid energiemanagement in slechts één meetinstrument.

Prowirl 200 biedt buitengewone functies die de hoogste betrouwbaarheid en daarbij maximale flexibiliteit voor het installatieontwerp garanderen:
• Natte stoom detectie en alarmfunctie voor een veilige en efficiënte werking van stoomsystemen
• Inlaat-lengte correctie mogelijkheid voor nauwkeurige metingen in minimale beschikbare ruimtes
• Heartbeat Technologie voor continue zelfdiagnose en om eenvoudig verificaties uit te voeren, zonder onderbreking van het proces
• Mogelijkheid om gasmengsels vrij met maximaal acht componenten definiëren
• Stoom en gas berekeningen in overeenstemming met de internationale normen (IAPWS-IF97, AGA8, AGA5, SGERG, ISO 6976, etc.)

Geschreven door

Logo van:Prowirl 200 – revolutionaire Vortex Flowmeter

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer