Proline Promag 55S

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Proline Promag 55S

De promag 55S van Endress+Hauser is de meest ideale magnetische flowmeter voor inhomogene vloeistoffen. De speciale mogelijkheden met digitale gegevensverwerking (DSP) in de transmitter, gecombineerd met een zeer robuuste sensor, opent mogelijkheden in vele industrieën.

Door de juiste keuze van binnenbekleding van de flowmeter en de gebruikte elektroden kan aan verschillende eisen voldaan worden. Bijvoorbeeld natuurrubber bekleding met borstelelektroden voor hoog abrassieve vloeistoffen met grove vaste delen, polyuretaan bekleding met Tungsten-carbide elektroden voor abrassieve vloeistoffen met fijn gruis, PFA bekleding met Duplex elektroden voor agressieve chemicaliën bij hoge temperaturen of de hygiënische PFA bekleding met boogelektroden voor vruchtenpulp.

Bijzonde effectief is de transmitter optie voor bepaling van het vaste stof gehalte. Het vastestof gehalte wordt hierbij bepaald uit de flowsnelheid en het signaal van een externe dichtheidsmeting, bijvoorbeeld de Endress+Hauser Gammapilot FMG60. Dit is een typische toepassing voor baggerschepen.

Verdere kenmerken zijn de standaard voeding van 20…260 V AC/DC, de standaard software voor pulserende flow en de mogelijkheid voor detectie van aangroei in de meetbuis. Al met al de oplossing voor lastige applicaties.

Geschreven door

Logo van:Proline Promag 55S

Endress + Hauser Nederland

Endress+Hauser Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Onze producten bieden een uitstekende prijs-prestatieverhouding en de dienstverlening staat op een ongekend hoog niveau.... Lees meer