Programmeerbare LED-indicator met optische sensor

icon.highlightedarticle.dark Automatisering
179 bekeken Laatste wijziging: 5 juli 2023
configureerbare sensor met LED indicatiefuncties
configureerbare sensor met LED indicatiefuncties | Foto: Turck

Turck biedt de K30 Pro optische sensor aan als een geïntegreerde oplossing voor configureerbare sensor- en indicatiefuncties

De optische sensor K30 Pro van Turck is een ruimtebesparende en kosteneffectieve oplossing voor toepassingen die zowel een optische sensor als een meerkleurige LED-indicator vereisen. Het uiterst compacte apparaat met een diameter van 30 mm is ontwikkeld door Turck’s optische sensorpartner Banner Engineering en is ontworpen om objecten te detecteren binnen een instelbaar bereik van 20 tot 1.000 mm voor duidelijke operatorbegeleiding.

Teach-modi en bediening voor verschillende toepassingen

Om aan de eisen van verschillende toepassingsgebieden te voldoen, heeft de K30 Pro verschillende teachmodi.

Deze omvatten de objectmodus voor het detecteren van een object binnen een bepaald gebied, de achtergrondmodus voor het detecteren van een object met achtergrondonderdrukking en de venstermodus voor het detecteren van een object binnen een bereik tussen twee drempelwaarden. Deze flexibiliteit voorkomt onnodige activering van de sensor en maakt de K30 Pro geschikt voor diverse toepassingen in de automobielindustrie, procesindustrie, materiaalverwerking en transportbandtechnologie.

Gebruiksvriendelijke installatie en bediening

De gebruiksvriendelijke K30 Pro optische sensor is eenvoudig aan te sluiten via een M12-connector en indien nodig snel los te koppelen. De contactloze werking van de sensor voorkomt ook mogelijke vervuiling van het apparaat door de gebruiker.

Met de gratis Pro Editor software kunnen indicatiekleuren, bereiken en logica eenvoudig en intuïtief op locatie worden geconfigureerd. Dankzij de IP65-bescherming is de sensor ideaal uitgerust voor gebruik in veeleisende omgevingen. Het apparaat is ook ongevoelig voor omgevingslicht en elektromagnetische interferentie, wat zorgt voor een betrouwbare en nauwkeurige detectie.

VOORDELEN

  • Configureerbare detectie- en indicatiefuncties voor verschillende toepassingsgebieden
  • Intuïtieve configuratie voor een groot aantal toepassingen via Pro Editor software
  • Ongevoeligheid voor elektromagnetische interferentie (EMI) en omgevingslicht
  • M12-connector voor eenvoudige installatie en snelle ontkoppeling

Geschreven door

Logo van:Programmeerbare LED-indicator met optische sensor

Turck BV

YOUR GLOBAL AUTOMATION PARTNER TURCK is een toonaangevende fabrikant op het gebied van industriële automatisering. Met ruim 5000 werknemers in 30 landen, evenals verkoop partners in 60 andere landen zijn onze specialisten altijd dichtbij.... Lees meer