Procesinstrumentatie krijgt eigen platform naast solids en pumps

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Procesinstrumentatie krijgt eigen platform naast solids en pumps

Rotterdam – De internationale beursorganisator Easyfairs lanceert op 6 & 7 oktober 2021 een nieuwe beurstitel naast Solids en Pumps & Valves in Rotterdam Ahoy. Vakbeurs M+R, Measurement & Regulating, staat volledig in het teken van procesinstrumentatie en automatisering. Michiel Schröder, event manager Processing bij Easyfairs, legt uit: “M+R is een bewezen concept in België en sluit qua thema en technieken naadloos aan bij de doelgroepen en 250 exposanten van Solids en Pumps & Valves. De uitdagingen voor de technische professional in de procesindustrie is steeds vaker om productieprocessen te digitaliseren en meer autonoom te kunnen werken. Slimme sensoren zijn hierbij een onmisbaar element voor het behalen van deze doelstelling. Op M+R vindt men deze technologieën.”

Complete vakbeurs voor de procesindustrie
Vakbeurs Solids, gericht op de verwerking van poeder en bulk, en vakbeurs Pumps & Valves, gericht op de verwerking van vloeistoffen en gassen, vinden volgend jaar voor de zesde keer gelijktijdig plaats in Rotterdam Ahoy. Schröder: “Met de toevoeging van vakbeurs M+R krijgt ook procesinstrumentatie een eigen gezicht”. M+R richt zich specifiek op technische professionals in Nederland die zich oriënteren op nieuwe kansen voor procesoptimalisatie door middel van meet- en regelinstrumentatie. Deze gerichte vakbeurzen vormen een compleet platform waar gebruikers oplossingen vinden voor het gehele proces. Schröder: “Beide proceswerelden hebben elkaar nodig en kunnen van elkaar leren. Hierbij is meten en analyseren essentieel voor beide werelden.”

Instrumentatie verdiept en verbindt het procesindustrie event
De belangstelling voor procesinstrumentatie was tijdens de 2019-editie van Solids en Pumps & Valves groot. Circa 3.000 hoogwaardige bezoekers uit onder meer de olie- en gas, (petro)chemie, metaal-, voedingsmiddelen- en watersector bezochten dit evenement. Schröder: “Tijdens de vorige editie lanceerden we de Instrumentation Area als verbindende straat tussen de twee events. Het bleek meteen een grote publiekstrekker en bevestigde het belang van deze aanvulling.” Aanwezige exposanten in deze Area waren onder andere Endress+Hauser, KROHNE, Yokogawa en Vega. Rob Smulder, Manager Business Development, VEGA Nederland: “De deelname in 2019 was een groot succes. We hebben gesprekken gehad met A-spelers uit alle takken van de industrie, denk hierbij aan bouwstoffen, kunststoffen, afval- en drinkwater maar ook de petrochemische industrie. Ook in 2021 zijn wij weer aanwezig en zullen we naast de klassieke systemen sterk inzetten op draadloze niveaumetingen.”

Assets slimmer maken
Thema`s als industriële automatisering en autonomie, maar ook de digitale transformatie van productieprocessen om deze te optimaliseren staan tijdens M+R centraal. De exposanten van M+R zijn actief op het gebied van procesinstrumentatie: niveaumeters, flowmeters, analytische instrumentatie, temperatuursensoren, druksensoren, lasersensoren, gasmeters, elektrische apparatuur, data hardware, data software, data display systemen, data loggers en recorders en test soft- en hardware. Dit geldt ook voor het kennisprogramma van M+R. In het theater komen onderwerpen als cyberveiligheid, cloud analyses, big data en kunstmatige intelligentie ruimschoots aan bod. Schröder: “Men krijgt antwoord op de vraag hoe zij assets ‘slimmer’ kunnen maken.”

Praktische informatie
Op 6 & 7 oktober 2021 vormen Solids, Pumps & Valves en M+R het grootste processingevenement van de Benelux in Rotterdam Ahoy. Bezoekers uit de vloeibare en droge industrie oriënteren zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. De beursvloer bestaat uit drie delen: Vakbeurs Solids (verwerking van poeder en bulk), Vakbeurs Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen) en Vakbeurs M+R (procesinstrumentatie en automatisering). Deze drie beurzen vormen samen één evenement.

Geschreven door

Easyfairs®

Informatie over Artexis Easyfairs Easyfairs en Evenementenhal zijn twee organisaties van moederbedrijf Artexis Easyfairs, die elkaar in 2016 hebben gevonden en besloten de krachten te bundelen. De missie van Easyfairs... Lees meer