Praktijktoepassing vortex valves seal tite wisselklep

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Praktijktoepassing vortex valves seal tite wisselklep

Grove Pet Foods is gerespecteerde diervoerder fabrikant in United Kingdom en heeft de volledige controle over het productieproces vanaf de grondstoffen ontvangst tot aan het verpakken van het eindproduct.

De diervoederfabrikant Grove Pet Foods had de behoefte om een bestaande flap type wisselklep te vervangen die al geruime tijd in gebruik was. De bestaande wisselklep had het einde van zijn levensduur bereikt waardoor de klep inefficiënt was in het productieproces, dit resulteerde in lekkage van grondstoffen naar de afgesloten zijde en was het door zijn ontwerp moeilijk schoon te maken en zeer moeilijk te onderhouden. Het nieuwe ontwerp van de wisselklep moest bestand zijn tegen de diversiteit van grondstoffen met zowel kleverige als abrasieve eigenschappen.

Vortex Valves UK was door diervoederproducent Grove Pet Foods benaderd om mee te denken aan een gedegen en betrouwbare oplossing. De wens van de Grove Pet Foods was dat met de nieuwe wisselklep de huidige problematiek voorkomen wordt en tevens de onderhoudskosten gereduceerd kunnen worden. Een bijkomstigheid was dat de nieuwe wisselklep in een zo kort mogelijke productie stilstand vervangen diende te worden.

De oplossing vanuit Vortex Valves was een Seal Tite wisselklep waarbij de inbouwhoogte en het gatenpatroon identiek was met de bestaande wisselklep.

Kenmerken Seal Tite Diverter:
•Geschikt voor fijne poeders, granulaat en pellets
•Afdichtingen op uiteinde klepblad is beschermt tegen slijtage door product
•Afdichting onder de as voorkomt product lekkage naar gesloten zijde
•Product dicht naar de afgesloten zijde >75 Micron
•Groot toegangsluik voor inspectie, reiniging en onderhoud
•Product contactdelen uit Staal, Hardox, RVS304 of RVS316L
•Atex volgens EG richtlijn 94/9/EG zone 20

Resultaten:
De klant is erg gecharmeerd van de uitvoering met groot toegangsluik voor eenvoudig inspectie, reiniging en onderhoud van de vrije val wisselklep. In geval van eventuele slijtage op de afdichtingen kunnen deze hierdoor eenvoudig uitgewisseld worden zonder de vrije-val wisselklep te demonteren uit de productielijn, wat een hoge efficiëntie van het productie proces oplevert. De aansluitstukken en inbouwmaat van de Vortex Valves wisselklep zijn gelijk gemaakt met de bestaande wisselklep waardoor het uitwisselen van de wisselklep een eenvoudige klus was.

De Vortex Valves Seal Tite vrije-val wisselklep is standaard leverbaar in een 2-weg of 3-weg constructie met symmetrische of asymmetrische uitloop.

Meer zien icon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark