Power Quality meter om uw elektriciteitsnet te controleren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Power Quality meter om uw elektriciteitsnet te controleren

Een groeiend machinepark, aanpassingen aan bestaande elektrische installaties en andere vormen van energieopwekking kunnen de kwaliteit van elektrische energie binnen uw bedrijf negatief beïnvloeden. Wist u dat een slechte kwaliteit van uw elektrische energie kan leiden tot hogere onderhoudskosten of zelfs een verminderde productkwaliteit? Met een Power Quality meter krijgt u inzicht of de geleverde spanning van de netbeheerder van voldoende kwaliteit is en of uw elektrische installaties aan de eisen voldoet.

De PQM4000 van Algodue is dan een hoogwaardige driefase Power Quality meter die voldoet aan de IEC/EN 61000-4:2015 ed. 3 klasse A norm. Hiermee is het mogelijk om de belangrijkste parameters van de elektrische energiekwaliteit te meten, analyseren en bewaken.

De PQM4000 is leverbaar in drie uitvoeringen; één voor externe standaard CT’s met 1A of 5A uitgang, een andere voor stroomtangen met 1V of 3V uitgang en de PMQ4000 is leverbaar met flexibele Rogowski coils. Er zijn extra spanning- en stroom meetkanalen aanwezig waarmee u bijvoorbeeld het potentiaal verschil van de nul t.o.v aarde kunt meten en de lekstroom naar aarde kan monitoren.

Er zitten verschillende communicatiemogelijkheden op de PQM4000, waaronder Ethernet (2x), RS-485 voor Modbus RTU, Wifi en USB. Om de on-site gebruikerservaring te vereenvoudigen is de unit uitgerust met een hoge resolutie capacitief TFT touchscreen. Een variant zonder touchscreen is ook beschikbaar.

De gebruiker kan intervallen instellen om de meetdata te uploaden naar een externe FTP server. Het is tevens mogelijk om de data direct te downloaden via de webinterface of de data te schrijven naar een USB flashdrive.

Een aantal features vindt u hieronder:
– Het meten van (inter)harmonischen, flicker, blindvermogen, spanningsdips en/of – pieken, transiënten etc.
– 8 galvanisch gescheiden digitale in- en uitgangen + 4 analoge uitgangen (4…20mA)
– Ingebouwde webserver
– Data opslagcapaciteit van 16GB
– Touchscreen met diverse grafische functies
– Meet 1024 samples per cyclus (50 en 60 Hz)

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer