Polymeer onder- en overdrukbeveiligingen van WAM

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Polymeer onder- en overdrukbeveiligingen van WAM

Het zijn ogenschijnlijk simpele apparaten, maar in vele gevallen van zeer grote waarde.

De VCP-D onder- en overdrukbeveiligingen zijn het laatste vangnet wanneer abnormale druk in een silo of bunker de installatie bedreigt. Daarom moet de excessieve druk in de silo of bunker zo snel mogelijk worden ontlast.

Een onder- en overdrukbeveiliging zou onder normale condities nooit in actie hoeven te komen, deze dient alleen als betrouwbare en efficiënte tool als dit wel moet gebeuren, bijvoorbeeld als het silofilter niet meer zou werken. Met duizenden units wereldwijd geïnstalleerd heeft de VCP serie reeds bewezen compleet betrouwbaar te zijn onder verschillende condities.

De VCP-D bestaat uit een metalen cilindrische inlasring welke wordt ingelast op de silo. De inlasring heeft hetzelfde gatenpatroon als de polymeer deksel. Binnen de deksel zijn met een verensysteem het onder- en overdrukmembraan vooraf ingesteld. In normale toestand zijn deze membranen altijd gesloten, maar zodra een druk oploopt en de waarde overstijgt zal de desbetreffende membraan open gaan en lucht in of uit laten.

De ontwikkeling en productie van deze units zijn geheel in eigen beheer van WAM.

Kenmerken VCP-D:
– Luchtvolume: tot 6,000 m3/h
– Staal gecoate inlasring
– Polymeer deksel en interne delen
– Druk vooraf ingesteld op +500mmH2O / -50mmH2O
– Lichtgewicht versie en eenvoudig te installeren

Geschreven door

Logo van:Polymeer onder- en overdrukbeveiligingen van WAM

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer