Poeth realiseert turn-key 200 m3/uur cacao bonen inname

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth realiseert turn-key 200 m3/uur cacao bonen inname

Poeth Solids Processing heeft een complete cacao inname lijn succesvol inbedrijf genomen voor een capacteit van 200 m3/uur.

In grote lijnen omvat het project :

-Z-Conveyor 200 m3/uur (volledig uit slijtvast Hardox)
-Drumcleaner
-Windsifters
-Afzuiging 50.000 m3/uur.
-Roterende silo uitdraagbodem
-Big-bag vullers
-Schroeftransporten
-Kettingtransport
-Conventionele Bandelevator

Het project heeft als doel de cacao te reinigen net nadat deze door het schip gelost is. De cacao dient ontdaan te worden van product vreemde delen zoals stof, zand, touw, stenen, plastic etc.
In het voortraject zijn er uitgebreide duurtesten uitgevoerd met Z-Conveyor en Drum cleaner. Alle learnings vanuit deze testen zijn meegenomen in het definitieve detail ontwerp.

De installatie is gebouwd volgens de huidige eisen op het gebied van voedselveiligheid. Alle kunststof delen zijn b.v. voorzien van EC1935/2004 certificaten. 80% van alle machines zijn in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor kan er betaalbaar maatwerk geleverd worden en ingesprongen worden op de specifieke wensen van de opdrachtgever.

Inmiddels is bij dezelfde klant alweer een nieuwe opdracht verkregen, voor de verwerking van het cacoa poeder net voor de verpakkinglijn (eindproduct). In dit geval worden alle delen in geslepen RVS uitgevoerd, en ligt de food standaard vanzelfsprekend hoger.

Geschreven door

Logo van:Poeth realiseert turn-key 200 m3/uur cacao bonen inname

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer