Poeth Mini Z- en C-Conveyor voor EX-transport

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth Mini Z- en C-Conveyor voor EX-transport

Mini Z- en C-Conveyor voor compact EX-transport

Poeth Soldis Processing uit Tegelen presenteert de Mini Z- en C-Conveyor type FS2020 voor het behoedzame en explosieveilige horizontale en verticale transport van poeders, korrels en granulaten. De extra compacte kettingtransporteur behaalt capaciteiten tot 20 m3/uur.

De kosten voor het explosieveilig maken van bijvoorbeeld een beker- of bakkenelevator zijn tot wel drie maal hoger dan het transportsysteem zelf. De Mini Z- en C-Conveyor van Poeth daarentegen kan materialen dusdanig behoedzaam opvoeren, dat geen Atex-voorzieningen zijn vereist. De transportcapaciteit bedraagt 0 tot 20 m3/uur.

Explosieveilig
Droge, organische stoffen kunnen een explosierisico opleveren als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Dit is het geval bij beker- of bakkenelevatoren omdat die pas goed functioneren bij snelheden vanaf circa 2 m/s of hoger. Dergelijke installaties zijn onderhevig zijn aan Atex wet- en regelgeving. Ze moeten voldoen aan een reeks van eisen, waarvoor kostbare maatregelen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan ontkoppelingen, explosieonderdrukking, drukontlasting, scheefloopbeveiliging en automatisering. De Mini Z-en C-Conveyor heeft dit allemaal niet nodig.

Behoedzaam
De Mini Z- en C-Conveyor is een kettingtransporteur met meenemers die optimaal functioneert bij snelheden ruim beneden 1 m/s. Dit sluit explosierisico’s uit. De poeders, korrels en granulaten worden horizontaal, verticaal en diagonaal getransporteerd zonder wrijving en zonder statische oplading. De Mini Z- en C-Conveyor is dus bij uitstek geschikt voor het energiezuinige transport van breukgevoelige materialen. Maar ook kleverige en waterige grondstoffen laten zich prima transporteren.

Compact
De Mini Z- en C-Conveyor heeft een compact ontwerp en kan daardoor gemakkelijk in bestaande processen worden geïntegreerd. De installatie beschikt over een minimum aan bekabeling en elektronica en is vrijwel onderhoudsvrij. Ook is de robuust machine niet gevoelig voor storingen. Anders dan bij schijventransporteurs kan geen kabelbreuk optreden. Dit maakt de Mini Z-Band tot een kostenefficiënt, robuust en bovenal alternatief voor beker- of bakkenelevatoren of schijventransporteurs

Testopstelling
Poeth Solids Processing beschikt over een eigen servicedienst en houdt alle onderdelen van de Mini Mini Z- en C-Conveyor op voorraad. Het bedrijf heeft in Tegelen een testcentrum waar een Mini Z- en C-Conveyor staat opgesteld. Klanten kunnen hier met eigen product proeven uitvoeren, zodat men is verzekerd van een werkende oplossing. Overigens levert Poeth ook grotere uitvoeringen van de Mini Z- en C-Conveyor , desgewenst in andere bouwvormen (zoals de C-conveyor).

Geschreven door

Logo van:Poeth Mini Z- en C-Conveyor voor EX-transport

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer