Poeth levert grootste ATEX-veilige Z-Conveyor in Algiers

43 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth  levert grootste ATEX-veilige Z-Conveyor in Algiers

Eén van de grootste bierbrouwers ter wereld investeert volop in Algerije waar de bierconsumptie jaarlijks met 10% stijgt. Haar recent verworven brouwerij bij Algiers voorzag de brouwer onlangs van een compleet nieuwe silo-installatie. Poeth Solids Processing uit Tegelen leverde er de grootste en hoogste ATEX veilige Z-Conveyor ooit. Met de explosieveilige installatie wordt elk uur 30 ton malt en gerst tot maar liefst 30 meter hoogte getransporteerd. Met de investering in de ATEX veilige Z-Conveyor voorkomt de brouwer kostbare investeringen in explosiebeveiliging. De Z-Conveyor is bovendien energiezuinig en vermijdt productbreuk bij malt en gerst.

Energiezuinig transport zonder kosten voor kelders en opbouw
Bekerelevatoren bewijzen hun dienst als producten verticaal moeten worden getransporteerd. De kosten voor het explosieveilig maken van bekertransportsystemen zijn echter tot wel drie maal hoger dan het transportsysteem zelf. Daarom ontwikkelde Poeth Solids Processing uit Tegelen de nieuwe ATEX veilige Z-Conveyor voor het transport van explosiegevoelige, droge stoffen. Omdat de Z-Conveyor uitstekend functioneert bij snelheden ruim onder de 1 m/s, zijn risico’s op explosiegevaar uitgesloten. Onder andere deze unieke eigenschap van de Z-Conveyor voorkwam hoge investeringen in de brouwerij bij Algiers in onder andere ontkoppelingen, explosieonderdrukking, -ontlasting, scheefloopbeveiliging, automatisering en onderhoud voor ATEX beveiliging.

Z-Conveyor transporteert mout en gerst probleemloos tot 30 meter hoogte
Met de nieuwe Z-Conveyor kunnen droge stoffen met een hoge capaciteit (5 m3 tot 220 m3 per uur) horizontaal, diagonaal en verticaal tot grote hoogtes worden getransporteerd. Tot nu toe leverde Poeth vooral Z-Conveyors tot 10 meter hoogte. In Algiers slaagde Poeth Solids Processing erin om een explosieveilige Z-Conveyor te bouwen die mout en gerst probleemloos tot 30 meter hoogte transporteert. De installatie in Algerije is daarmee de grootste en hoogste uitvoering ooit door Poeth geleverd. De nieuwe Z-Conveyor van Poeth kan worden gebouwd zonder dakopbouw, kelders of putten. Daardoor bespaarde de bekende brouwer op de bouwkosten. De Z-Conveyor transporteert grondstoffen behoedzaam. Dat maakt het nieuwe transportsysteem bijzonder geschikt voor mout en gerst in deze bierbrouwerij.

Explosieveiligheid beoordeeld met scorecard “very good”
Poeth Solids Processing leverde de Z-Conveyor bij Algiers als onderdeel van haar complete turn-key project. Naast het transportsysteem leverde Poeth bijvoorbeeld ook het silogebouw met een opslagcapaciteit van 5700 m³, de Sea Container Tilting Unit, inline wegers, reinigingssystemen, vonk detectie en de elektronische besturing en bekabeling. De extern aangewezen instelling voor de ATEX certificering beoordeelde de explosieveiligheid in Algiers met een “scorecard 4 – very good”. Binnenkort bouwt Poeth vergelijkbare installaties voor dezelfde brouwer in Nigeria en Cambodja.

Geschreven door

Logo van:Poeth  levert grootste ATEX-veilige Z-Conveyor in Algiers

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer