Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging

Het hoog-frequent zeef werd reeds veelvuldig ingezet voor het afzeven van stof en gruis bij feed en petfood applicaties. Hierbij bestond de wens om snel een zeefdek te kunnen wisselen (<30 sec) maar bovenal ook een hogere zeef effeciency te kunnen realiseren.

De machine is vervolgens doorontwikkeld en wordt nu o.a. ingezet voor plastic recycling waar de machine net voor de color sorter geplaatst wordt. Stof is funest voor de lenzen in een color sorter en dient dus zeef goed afgezeefd te worden.

Het unieke aan dit systeem is dat het zeefdek automatisch gespannen en ontspannen kan worden. Het lijkt op een elastiek die je aantrekt, en een grotere amplitude veroorzaakt bij het spannen / ontspannen.
wigvormige flakes, welke vast gaan zitten in het zeefdek, worden van het dek afgeschoten. Dichtslibben van het dek is hiermee vrijwel uitgesloten.

De machine tril hoog-frequent en zorgt voor hogere zeef efficiency dan gangbare tril- of schutzeefmachines. Dit is mogelijk doordat alleen het zeefdek in trilling gebracht wordt en niet de gehele machine. Alleen de noodzakelijke massa-traagheid wordt in trilling gebracht.

Geschreven door

Logo van:Poeth hoog-frequent zeef met automatische zeefreiniging

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer