Poeth Hamermolen maalt printplaten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
55 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Poeth Hamermolen maalt printplaten

De circulaire economie vraagt steeds meer om robuuste en betaalbare maal applicaties.
Voor een opdrachtgever in Hongarije heeft Poeth, voor het vermalen van printplaten, een 160 kW maallijn geleverd.

Om recycling rendabel te maken zijn aanschafkosten van belang, maar ook de kosten van slijtdelen zijn een belangrijke factor.
Slijtdelen van de hamermolen (.b.v hamers en zeven) zijn kostengunstig en vrij verkrijgbaar in de handel.

Momenteel bouwt Poeth een lijn voor het vermalen van gedroogde voedingsmiddelen (reststromen afkomstig uit voedingsmiddelen industrie) zoals : pastinaak, wortelen, aardappelen (afkomstig van frietindustrie).

Voor kleine capaciteiten heeft Poeth een kostengunstige mini hamermolen in het gamma.

De molens voldoen aan de laatste ATEX eisen, inclusief alle benodigde documenten. De machine is drukstootvast.

In basis is een hamermolen een machine waarmee grove delen tot kleinere deeltjes kunnen worden vermalen. Het verkleinen van materiaaldeeltjes wordt gedaan door het aangevoerde materiaal te onderwerpen aan snel ronddraaiende hamers, die scharnierend met de rotor verbonden zijn. Onderin bevindt zich een zeef, die het product afvoert zodra de gewenste korrelgrootte is bereikt. Dit zeefdek is relatief eenvoudig uitwisselbaar. De luchthuishouding is mede zeer bepalend voor fijnheid en capaciteit.

Poeth bouwt al sinds haar oprichting in 1921 maalmolens, en is ten tijde van oprichting begonnen met het bouwen van de maal-binnenwerken van houten windmolens.

Hamermolens zijn betrekkelijk eenvoudig en zijn in staat om veel soorten materiaal te vermalen. Een hamermolen wordt normaliter niet ingezet voor zeer fijn vermaling (b.v. 700 micron).

Geschreven door

Logo van:Poeth Hamermolen maalt printplaten

Poeth BV

Uitgangspunten voor Poeth zijn altijd: Beheersing van de technologie van alle industriële processen, arbeidsbesparing door automatisering en energiebesparing. Wij hebben enkele specialisaties, zoals de genoemde veevoederindustrie. Daarnaast bouwt Poeth installaties... Lees meer