Pizzato NS-serie: manipulatiebestendige RFiD-beveiliging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pizzato NS-serie: manipulatiebestendige RFiD-beveiliging

Sinds 1 mei 2015 dienen alle beveiligde toegangen tot machines te voldoen aan de EN ISO 14119 richtlijn. Iedere toegang , deur of hek vraagt om een eigen beveiliging met eigen constructie en montage. Deze richtlijn bepaalt dat interlock beveiligingen niet op eenvoudige wijze kunnen worden omzeild (bypassed) met behulp van kopieerbare sleutels, magnetische schakelaars, reedcontacten etc. Het toepassen van de standaard beveiligingen met sleutelclips wordt alleen onder bepaalde, meestal kostenverhogende, factoren nog toegestaan.

Na de Pizzato NG-serie welke speciaal voor hekwerken en heavy duty toepassingen is ontwikkeld, presenteert Isotron Systems nu de NS-serie. Deze serie veiligheidschakelaars combineert een krachtige ‘lock’-functie met een RFiD-code die uniek is per beveiliging. Door de eenvoudige montage, de compacte bouwvorm en de unieke vormgeving van het sluitmechanisme is uw machine op de juiste wijze beveiligd zonder hoge installatiekosten of lange montagetijd.

Innovatief design
Door de verende kogelvormige actuator en de brede taps toelopende ingang van de schakelaar is het uitlijnen van de deur heel eenvoudig en zal ook het eventuele ‘afzakken’ van de deur geen problemen veroorzaken bij het sluiten. De smalle en stevige bouwvorm past eenvoudig op iedere machine of deur.

Productkenmerken
•Sterke technopolymeer behuizing
•Toepasbaar bij -20°C … +50°C
•IP67/IP69K
•PLe en SIL3 veiligheidsniveau
•Maximale houd kracht van 2100 N
•Optimale sluiting

Met de NS-schakelaar in combinatie met de veiligheidsmodules van Pizzato heeft u alles in huis om uw machine op SIL3- of PLe niveau te beveiligen. Wilt u advies over de beveiliging van uw machine? Neem contact met ons op, wij zijn u graag van dienst.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer