Pipelife kiest voor maatwerkoplossing van Hulkenberg

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pipelife kiest voor maatwerkoplossing van Hulkenberg

Hulkenberg, leverancier van kunststof transport- en opslagsystemen, heeft onlangs 400 vouwbare palletcontainers met bodemuitloop aan Pipelife in Enkhuizen geleverd. De containers worden met succes ingezet bij de opslag en het interne transport van PVC kunststofgranulaat.

Het bijzondere concept van deze palletcontainer is gebaseerd op de Magnum vouwbare palletcontainer. Deze stabiele container met groot volume (1020 liter) is door Hulkenberg voorzien van een uitloop met schroefdeksel in de bodemplaat. Hierdoor kan de inhoud snel en eenvoudig uit de container wegstromen.

Pipelife, producent van kunststof leidingsystemen en hulpstukken, voorziet de containers van een liner, een kunststof binnenzak. Hierin wordt het PVC granulaat, dat als grondstof voor diverse hulpstukken dient, aan de bovenzijde in de container gestort. De lossing op de productielocatie gebeurt via de bodemuitloop aan de onderzijde van de container.

De palletcontainer is dankzij de scharnierende zijwanden gemakkelijk en snel inklapbaar. In lege en gevouwen toestand wordt daardoor tot 60% ruimte bespaard. Zowel uitgeklapt als gevouwen kunnen de containers stabiel gestapeld worden. De scharnierende klep in de zijwand biedt extra gemak voor het plaatsen van de liner. De container heeft een afmeting van 1200x1000x1200 mm en is gemaakt van slagvast kunststof (HDPE en PP). Schimmelvorming, vochtopname en splinters worden hierdoor voorkomen en blijft een vast tarragewicht van de container gegarandeerd.

Geschreven door

Hulkenberg bv - Transport- en opslagsystemen

Hulkenberg bv is leverancier van kunststof IBC`s, palletcontainers, vouwbare palletboxen, pallets, bakken, rekken en diverse andere producten op het gebied van het transport en de opslag van goederen. Efficiency, een... Lees meer