Permanente aarding met objectherkenning

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Permanente aarding met objectherkenning

Bij het behandelen van bv. poeders kunnen electrostatische ladingen opgewekt worden. Deze kunnen leiden tot oplading van geleidende objecten zoals vaten, vulleidingen, tankwagens, FIBC (big bags) enz. en resulteren in (gevaarlijke) vonken.

Als uw produkten bovendien ontvlambaar zijn, of als ze in een ontvlambare atmosfeer behandeld worden, kunnen deze vonken een explosie veroorzaken!

Het aardingssysteem van IExT voorziet in een permanente controle van de aarding en gebruikt objectherkenning. Dit principe sluit verkeerd gebruik uit.

IExT heeft 3 verschillende systemen:
1. Resistief:
dit systeem herkent de lage doorgangsweerstand van het object en ook van vaste installaties. Het is bedoeld voor algemeen gebruik: vaten, karren, wagons…

2. Capacitief:
dit systeem herkent tevens de capaciteit van tankwagens. Het controlesysteem reageert dus enkel bij aankoppeling van een truck. Zo bent u zeker dat de klem effectief op de vrachtwagen zit, en bv niet op een metalen onderdeel op de losplaats.

3. Big Bag:
herkent de geleidbaarheid van een type C big bag. De meting van de geleidbaarheid herkent het type C (tov andere types), en verifieert of de big bag nog altijd aan de specificaties voldoet. Bij hergebruik van big bags verslijten deze namelijk, waardoor de weerstand buiten de specs kan vallen.

IExT levert u het volledige systeem: controle eenheid (IP en GasEx versie), kabelhaspel en actieve aardingstangen in verschillende keuzes.

Geschreven door

StuvEx International nv

StuvEx is uw partner voor betaalbare veiligheid en koppelt kennis en ervaring van vele verschillende soorten processen aan een pragmatische benadering. De oplossingen die StuvEx levert en installeert hebben tot... Lees meer