Pegasus Menger van Dinnissen verkort mengtijd van vlees- en saladebere

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pegasus Menger van Dinnissen verkort mengtijd van vlees- en saladebere

Dinnissen Process Technology presenteert een nieuw mengconcept voor bedrijven in de vlees- en salade-industrie. Het nieuwe mengconcept is speciaal bedoeld voor situaties waarin hoge eisen worden gesteld aan het snel, behoedzaam en uiterst homogeen mixen van maximaal 15 componenten. Het concept is vooral geschikt voor situaties waarbij het moeiteloos omschakelen naar nieuwe recepten, hygiëne en het snel en gemakkelijk schoonmaken van apparatuur een vereiste is.

Wie kwetsbare grondstoffen homogeen wil mengen met de minste kans op beschadiging, doet er goed aan te kiezen voor een speciaal daarvoor ontworpen mengtechniek. Dinnissen ontwikkelde een concept waarmee vlees-, groenten-, aardappel-, blad en fruitsalades homogeen binnen 10-15 seconden worden gemengd zonder de producten te beschadigen. Het nieuwe mengconcept bestaat daarvoor uit een accuraat doseersysteem dat exact de toevoer van ingrediënten naar de Pegasus® menger meet. Daarbij kan het gaan om (hele) kleine hoeveelheden ingrediënten (0,01-2% per batch gewicht) zoals emulgatoren, kruiden en natuurlijke kleur- en smaakstoffen of juist om extra hoge percentages (30-220% per batch gewicht) zoals vlees, aardappelen, geblancheerde groenten, vruchten en peulvruchten. Het accurate doseersysteem kent een snelle reactietijd waardoor het productverlies bij de aan- en uitlooptijd wordt beperkt. Het doseersysteem zorgt er verder voor dat het transport, de handling of het vervoer van grondstoffen met normkarren overbodig wordt. Daarnaast bevat het mengconcept de speciale Pegasus menger. Deze heeft een uitgekiend dubbelassig mengmechanisme dat in tegengestelde richting draait en ingrediënten behoedzaam opwerpt. Het zweefmoment dat hierdoor ontstaat, mengt producten razendsnel (6-8 seconden). Daardoor oefent het nauwelijks kracht uit op de te mengen grondstoffen. Het zweefeffect leent zich bovendien uitstekend om vloeibare ingrediënten zoals mayonaise, olie, dressings en sauzen te doseren en te vermengen tot een uiterst homogeen (variatiecoëfficiënt 3-5%) eindresultaat.

De Pegasus® menger is compact vormgegeven. Dat maakt het mengsysteem arbeid- en kostenbesparend. Het mengconcept is geschikt voor hoeveelheden van 50 kg tot 100 ton per uur. Deze zijn zelfs goed haalbaar als de productiecapaciteit per recept sterk wisselt. Het is mogelijk om het nieuwe mengconcept te integreren vlak voor het verpakkingsproces, zodat de kans op segregatie wordt geminimaliseerd.

Geschreven door

Logo van:Pegasus Menger van Dinnissen verkort mengtijd van vlees- en saladebere

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer