Palletpers en Stretch hood voor Mondo Minerals

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Palletpers en Stretch hood voor Mondo Minerals

Bij Mondo Minerals in Amsterdam wordt talk geproduceerd en in zowel papieren ventielzakken alsook in big bags afgevuld. Nadat eerder de Haver & Boecker zakkenvulmachine geleverd mocht worden, werd voor de modernisatie van de palletverpakkingsstraat wederom de expertise van Vermeulen Ingenieursbureau ingeschakeld.

De installatie sluit aan op de bestaande palletiseermachine en is voorzien van een extra opzetpunt voor de pallets met big bags. Via een draaitafel worden beide productstromen naar een Beumer palletpers gevoerd. De aandrukkracht van de pers kan via het bedieningspaneel traploos van 0 tot 50 kN worden ingesteld. Om deze krachten te kunnen opvangen is onder de pers een speciale rollenbaan geplaatst met een minimale rolafstand en zijn de rollen uitgevoerd in een heavy load uitvoering met onder andere speciale lagers.

Vervolgens worden de pallets door een Beumer Stretch hood® M waterdicht verpakt. Omdat de palletmaten variëren van 1200×800 mm tot en met 1200×1100 mm, is gekozen voor een Stretchhood met 2 folieformaten waarbij het systeem automatisch de passende folie kiest. Verder is de installatie voorzien van een kleine portaalkraan waarmee de folierollen eenvoudig kunnen worden ingehangen.

De gehele installatie is compleet door Beumer gebouwd en onder de supervisie van Beumer gemonteerd en in bedrijf gesteld.

Geschreven door

Vermeulen Ingenieursbureau

Al 50 jaar zijn wij het adres voor kwaliteits machines op het gebied van: breken, drogen, zeven, malen recyclen opslag transporteren verpakken Samen met onze partners hebben wij in de... Lees meer