Palletloos verpakken op Macropak 2010

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Palletloos verpakken op Macropak 2010
Article image of: Palletloos verpakken op Macropak 2010

Moellers Maschinefabrik uit Beckum presenteerd op de Macropak het innovatieve palletloos verpakken van zakgoed, cans, dozen, bouwmaterialen, etc.

Het palletloze omgekeerde hoesverpakkingssysteem heeft meervoudige voordelen t.o.v. het gevestigde eindverpakkingssystemen – met zowel voordelen voor producent als ook ontvanger.

De transportpalletverpakking lijkt een onvervangbaar element in de supply chain voor het efficiënt distribueren van goederen. De pallets zijn echter een hoge kostenfactor in het logistieke systeem. Of er nu wegwerp-, herbruikbare- of pool pallets worden gebruikt de kosten zijn hoog. Daarnaast zijn ook de kosten voor opslag- en transport van lege pallets significant.

De functionaliteit echter van pallets zijn echter gelimiteerd. Pallet ladingen moeten nog extra worden gezekerd en eventueel worden voorzien van een bescherming tegen invloeden van buitenaf. Een extra rekwikkel-, krimphoes- of rekhoesverpakking is derhalve noodzakelijk.
Daarnaast beïnvloeden de pallets het totale beladingsgewicht en -volume door eigengewicht en omvang.

Het Moellers palletloze omgekeerde rekhoes eindverpakkingssysteem is het superieure alternatief voor vele van bovenstaande toepassingen. Met voordelen die nog verder gaan dan alleen een aanzienlijke kostenbesparing.

Enkele voordelen;
– Eliminatie van alle palletkosten
– Zeer stabiele ladingzekering
– Waterdichte eindverpakking voor buitenopslag
– Productbescherming tegen diefstal en vervuiling
– Milieuvriendelijke recyclebare verpakking
– Energie en folie consumptie reductie
– Capaciteitsverhogend
– Maximale efficiëntcy

Geschreven door

12Pack BV

12Pack Verpakkingsmachines BV uw specialist voor al uw inpakmachines, volumetrische en gravimetrische afvulmachines. Zowel voor vloeistoffen als poeders/granulaten, sluitmachines, VVS-machines, Bulkhandlinglijnen, zakkenklemmen, zakklem voor openmondzakken en ventielzakken eindverpakkingssystemen, transportsystemen en... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer