Palletizers gereed voor de toekomst

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Palletizers gereed voor de toekomst
Article image of: Palletizers gereed voor de toekomst

Het nieuwe inductieve lineaire positie systeem F110 maakt moderne palletizers meer flexibel en beter op de toekomst voorbereid.

Dankzij de contactloze werking van de F110 sensor, duurt het instellen van de palletizers naar een nieuw formaat van een pakket in een fractie van enkele seconden. Door continue monitoren van het gehele traject, kan ieder verpakkingsformaat of stapel patroon worden gedetecteerd en nieuwe formaten kunnen heel gemakkelijk in de toekomst worden aangepast. Palletizers moeten zich constant aanpassen naar nieuwe soorten van verpakkingsvormen, formaten en modellen in een steeds snellere processing snelheid. Meer en meer moeten pallets verschillende pakket lagen aankunnen en waardoor hoge flexibiliteit wordt vereist van de machines.

Wanneer er naar een nieuw verpakkingsformaat wordt veranderd, moet de sidesliders op een palletizer worden aangepast zodat de lagers correct gecentreerd worden op de pallet. Vroeger moesten de hydraulische cilinder van de sidesliders geregeld worden met behulp van magnetische sensoren en dikwijls konden er maar een beperkt aantal posities worden uitgelezen.

The F110 sensor biedt hiervoor de oplossing doordat het continue feedback heeft mbt de positie van het traverse pad.

Geïnteresseerd? .. ..neem vandaag nog contact met ons op.

geschreven door

Pepperl+Fuchs BV

Pepperl+Fuchs is een toonaangevend ontwikkelaar en producent van elektronische sensoren en componenten en marktleider op het gebied van intrinsieke veiligheid en explosiebeveiligingstechnologie. In de Factory- en Process Automation wereld zijn... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer