Pallet wikkelen: 3 volautomatische opties

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pallet wikkelen: 3 volautomatische opties

Uw product is stevig verpakt, de gevulde zakken zijn netjes gestapeld op pallets. Rest enkel nog: uw pallets stevig omwikkelen en klaarmaken voor transport. Maar hoe uw pallets wikkelen?

Er bestaan heel wat types van palletwikkelaars: van semi- tot volautomatisch. Wij bij Ausloos bieden beide mogelijkheden aan maar specialiseerden ons vooral in volautomatische wikkelaars. Hiervan hebben we 3 types in ons gamma: de draaitafel, armwikkelaar en ringwikkelaar.

1. Draaitafel
Bij een draaitafel staat uw pallet op een ‘tafel’ die ronddraait. De folie bevindt zich in een kolom naast de draaitafel, beweegt op en neer, en omwikkelt zo de volledige pallet.
Voordelen: Een draaitafel is de perfecte wikkelaar wanneer u weinig ruimte heeft of de wikkelsnelheden niet hoog moeten zijn. Ook in hoekopstellingen is een draaitafel geschikt.

Geschikt/ongeschikt voor: Doordat uw pallet zelf draait tijdens het wikkelen, is de draaitafel minder geschikt voor pallets met een onstabiele lading.
Meest verkocht: TOSA 090 draaitafelwikkelaar.

2. Armwikkelaar
Bij de armwikkelaar blijft uw pallet stilstaan en zit de foliewagen op een arm, die rond de pallet draait en zo pallet en zakken inpakt. Voordelen: De armwikkelaar kan hogere snelheden aan, van gemiddeld zo’n 40 tot 50 pallets per uur.

Geschikt/ongeschikt voor: De armwikkelaar is een goede oplossing voor wie onstabiele pallets wil wikkelen. Ook heel hoge pallets of pallets met grote afmetingen kan de armwikkelaar zonder problemen aan.
Meest verkocht: TOSA 119 voor iets lagere snelheden, en de TOSA 120 voor hogere snelheden.

3. Ringwikkelaar
Bij de ringwikkelaar zit uw foliewagen op een ring, die de folie op hoge snelheid rond de pallet laat gaan. Net zoals bij de armwikkelaar blijft uw pallet hierbij stilstaan. De ring zelf beweegt op en neer rond de pallet.
Voordelen: Uw pallet wikkelen met een ringwikkelaar is vaak de snelste manier. Een ringwikkelaar kan snelheden tot 120 pallets per uur halen.

Met een ringwikkelaar zijn uw mogelijkheden tot personalisatie het meest uitgebreid. Van boven naar beneden, van beneden naar boven, enkel vanboven wikkelen… U stelt de machine in zoals u dat wenst.

Geschikt/ongeschikt voor: Geschikt voor praktisch alle pallets: stabiel en onstabiel.
Meest verkocht: TOSA 123. Deze wikkelaar kan de hoogste snelheden aan. De TOSA Savitar is de topmachine van TOSA voor zeer hoge snelheden.

Meer lezen icon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Pallet wikkelen: 3 volautomatische opties

Ausloos Verpakkingstechniek bvba

Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling. Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie. Palletiseermachines... Lees meer