Optimale prestaties en maximale energiebesparing granulaatdrogers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Optimale prestaties en maximale energiebesparing granulaatdrogers
Article image of: Optimale prestaties en maximale energiebesparing granulaatdrogers

Kotraco Plastic Machinery toont tijdens Kunststoffen 2008 op stand 117 de Moretto X-droger uitgevoerd met de luchtverdelingregeling Flowmatik. De X-droger is een debietgeregeld droogsysteem en levert optimale droogprestaties. De flexibele droger is uitgerust met twee moleculairzeven voor een continu droogproces. De X-drogers zijn beschikbaar in negen modellen van 50 tot 2.500 m3/h, met 1 of meer droogtrechters en kunnen worden geleverd op een verrijdbaar onderstel.

Als een X-droger echter aan meerdere droogtrechters wordt gekoppeld, dan zorgt de Flowmatik luchtverdelingregeling voor nog betere prestaties. Flowmatik is een automatische distributieregeling waarmee maximaal energie kan worden bespaard.
De Flowmatik-regeling zorgt ervoor dat altijd de juiste hoeveelheid lucht door de droogtrechter stroomt; de luchtstroom is dus nooit groter of kleiner dan benodigd. Variaties in de luchtstroom worden continu gemeten en bijgeregeld bij variabele weerstand door een andere korrelvorm of een (half)lege droogtrechter. De gebruiker geeft per droogtrechter alleen de materiaalsoort en het verbruik op en de Flowmatik-regeling stelt verder alle parameters volautomatisch in, hetgeen een aanzienlijke energiebesparing oplevert en een optimaal droogresultaat geeft onder alle omstandigheden.

Op woensdag 24 september a.s. verzorgt Kotraco om 15.30 uur in de Meierijzaal een lezing over het energiezuinig drogen van hygroscopische kunststoffen.

Geschreven door

Kotraco Plastic Machinery

Kotraco Plastic Machinery verzorgt de verkoop, installatie en onderhoud van machines en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de Benelux, en is de exclusieve leverancier van ondermeer Moretto randapparatuur, MASS... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer