Optima-LV-R regelt luchtsnelheid tot op de seconde precies

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Optima-LV-R regelt luchtsnelheid tot op de seconde precies
Article image of: Optima-LV-R regelt luchtsnelheid tot op de seconde precies

Problemen met lage luchtsnelheidsregeling in het luchtkanaal zijn vanaf nu eenvoudig te overwinnen. De VAV-controller Optima-LV-R van Systemair biedt met precisie de beste oplossing. Vanaf nu is het mogelijk luchtsnelheden te regelen van 0,2 m/s tot en met 6 m/s, waarmee Systemair uniek is in de markt.

Veel vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn ontworpen voor gebruik bij een nominaal luchtvolume dat overeenkomt met de luchtsnelheid in meters per seconde in het luchtkanaal. Dit is echter altijd berekend op de meest gunstige situatie.

De praktijk is anders
In de praktijk echter, zijn er genoeg situaties denkbaar waarbij er slechts een fractie van de minimale luchthoeveelheid vereist is. Denk bijvoorbeeld aan de opslag van reinigingsmiddelen waarbij er continu minimaal geventileerd moet worden om de uitstoot van vluchtige stoffen te beperken of schoolgebouwen die ’s avonds of in de vakantieperiode minimaal ventileren om het energieverlies te beperken. Kortom, overal waar de nadruk ligt op energie-efficiëntie en milieu.

Met precisie de beste oplossing
De meeste populaire besturingssystemen hebben er moeite mee om ver onder een meter per seconde te meten. Systemair heeft een methode ontwikkelt waarmee de problemen met lage luchtsnelheidsregeling in het luchtkanaal overwonnen worden: de nieuwe VAV-controller Optima-LV-R (LV = Low Velocity) met bewegend meetorgaan.

Voordelen van de Optima-LV-R
Uiteraard is de Optima-LV-R voorzien van alle basisfuncties. Het verschil zit ‘m vooral in:

• Drukonafhankelijke compacte variabele luchtstroomregelaar – elektronische uitvoering;
• Instelbereik van de luchtstroomsnelheid 0,2 – 6 m / s (snelheid in even groot kanaal);
• Adaptief meetorgaan voor zeer efficiënte dynamische drukmetingen over het gehele luchtsnelheidsgebied;
• Geavanceerd algoritme voor geschikte luchtstroomregeling, zelfs bij statische druk van het subliminale kanaal (2 Pa);
• Drukverschilbereik bij ΔP = 2 – 600 Pa;
• Laagst mogelijke doorsnedebeperking voor gegeven druk- en stromingsparameters resulterend in laag drukverlies en lage ruis;
• Luchtdichtheidsklasse 4C volgens de EN 1751 bij een druk tot 1000 Pa.

geschreven door

Systemair B.V.

Systemair is fabrikant en leverancier van energiezuinige ventilatoren & accessoires, luchtverdelingsproducten & brandbeveiliging, compacte WTW-units en standaard & modulaire luchtbehandelingsunits. We bieden hoogwaardige, betrouwbare systeemoplossingen voor de utiliteit, gezondheidszorg, industrie,... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer