OPTIBAR eDP: Niveau-, drukverschil- en dichtheidsmeting zonder capillaire leidingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: OPTIBAR eDP: Niveau-, drukverschil- en dichtheidsmeting zonder capillaire leidingen

Met de OPTIBAR 5060 eDP breidt KROHNE de OPTIBAR-familie uit met een elektronische Delta P meting (eDP elektronische drukverschilversie). Met de focus op niveau-, dichtheids- en delta P metingen in gesloten vaten en op dichtheid gecorrigeerde niveaumeting in open tanks.

In vergelijking met klassieke DP-installaties met membraan dichtingen en capillairen, biedt OPTIBAR 5060 eDP een kostenefficiënte verbinding naar, of installatie op het vat: er zijn kleinere procesaansluitingen nodig en de verbinding tussen de aansluitingen wordt gerealiseerd via een signaalkabel (digitaal) in plaats van met olie gevulde capillairen. OPTIBAR 5060 eDP begint met G½ procesaansluitingen en maakt een maximale afstand van 25 m tussen de boven- en onderkant mogelijk. Dit bespaart kosten en installatie- en onderhoudstijd, vooral voor hoge vaten waarvoor lange capillairen nodig zijn.

Veel functies van de standaard OPTIBAR 5060 serie zijn beschikbaar voor de eDP versie, zoals optionele Bluetooth communicatie via smartphone of tablet (met OPTICHECK Pressure Mobile App). De druktransmitter kan worden uitgevoerd met metalen of keramische membranen, een groot aantal (hygiënische) procesaansluitingen, diverse communicatiemogelijkheden tot FF en Profibus-PA en behuizingsmaterialen van kunststof tot roestvrij staal.

De OPTIBAR 5060 eDP heeft ook een geïntegreerde statische drukmeting voor aanvullende procesinformatie. Heeft diverse industrie specifieke goedkeuringen en is SIL 2/3 gecertificeerd en op afstand te activeren via display, DTM of Bluetooth.

Over de eDP-meting: eDP is gebaseerd op twee verschillende druktransmitters die op het vat zijn gemonteerd, vergelijkbaar met een klassieke differentiële druktransmitter. Eén transmitter, gewoonlijk op de bodem van de tank, dient als primaire sensor om de overdruk in de tank te meten. De secundaire transmitter meet de gasdruk aan de bovenkant van de tank en is via een signaalkabel (digitaal) verbonden met de primaire transmitter, wat een snelle en synchrone meting mogelijk maakt. De primaire sensor berekent het drukverschil tussen beide. De grenzen van eDP-meting liggen bij hogere gasdrukken, waarvoor klassieke DP-transmitters zoals OPTIBAR DP 7060 of OPTIBAR DP 3050 dan ook meer geschikt zijn.

Lees meer icon.arrow--dark

Geschreven door

KROHNE Nederland BV

KROHNE is marktleider in flow- en niveaumeters met eigen fabrieken en verkoopkantoren in meer dan 100 landen. In Nederland wordt KROHNE in Dordrecht vertegenwoordigd. De Nederlandse verkoop- en serviceorganisatie brengt... Lees meer