Oplossing voor verwarmen aluminium bak

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Oplossing voor verwarmen aluminium bak
Article image of: Oplossing voor verwarmen aluminium bak

Huikeshoven BV heeft voor VDL een oplossing uitgewerkt voor het verwarmen van aluminium bakken waaraan gelast moet worden.
Om te voorkomen dat tijdens het lasproces de aluminium bak zou gaan vervormen, moet er voor gezorgd worden dat deze op 100 graden Celcius wordt gebracht. Hierbij is het van belang dat de opwarming uiterst gelijkmatig gaat, met maximaal 10K per minuut..
Huikeshoven heeft een systeem ontwikkeld waarin tracing is aangebracht op op maat gemaakte panelen. Deze zijn voorzien van de nodige sensoren en een afneembare isolatie.

De regeltechniek maakt gebruik van 16 velden die allen aan elkaar gekoppeld zijn, zodat de verwarming gelijkmatig over de gehele bak plaats vindt.
Ook de regeltechniek en het programmeren van de besturing zijn door Huikeshoven zelf ontwikkeld.

Inmiddels is het systeem in gebruik genomen. De eerste ervaring zijn zeer positief. De voordelen voor VDL bestaan uit een kostenbesparing, een beter regelbaar systeem en verbetering van de werkomstandigheden tijdens het lassen.

geschreven door

Huikeshoven BV

Huikeshoven specialist in electrische tracing, verwarmingselementen, doorstroom-,luchtheaters, ook ATEX. Werkt samen met gerenommeerde partners als Eltherm en Schniewindt en biedt al meer dan 50 jaar totaaloplossingen voor regelbare warmtevoorziening voor... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer