Opening techhub BlueApp

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 29 mei 2023
UAntwerpen en partners hebben de innovatiehub BlueApp geopend op het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp
UAntwerpen en partners hebben de innovatiehub BlueApp geopend op het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp | Foto: UAntwerpen

UAntwerpen en partners hebben een innovatiehub geopend op het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. Doel van deze BlueApp hub is de Antwerpse regio te profileren als dé plek voor duurzame chemie. Met steun van Port of Antwerp-Bruges, stad Antwerpen, provincie Antwerpen en essenscia – de Belgische federatie van de chemische industrie en life sciences – wil BlueApp een duurzame chemie-hub worden, die onderzoekers en bedrijven bij elkaar brengt en een ecosysteem creëert om klimaatverandering en energietransitie aan te pakken.

BlueApp richt zich op vier domeinen, waaronder waterhergebruik, recyclage van kool- en stikstof, waterstofopslag en -distributie, en luchtzuivering. De investering van € 20 miljoen in BlueApp moet technologieontwikkeling op tal van vlakken aanjagen met faciliteiten zoals pilothallen, laboratoria en gemeenschappelijke services. Enkele bedrijven zijn al actief in BlueApp, waaronder Oxylum, D-CRBN en binnenkort de Franse scale-up Fairbrics. De innovatiehub zal in 2024 naar verwachting 100 tot 150 mensen huisvesten.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark