Opening BenBits kauwgomfabriek

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Opening BenBits kauwgomfabriek

BenBits opende op 4 juli 2022 zijn nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard. Ter gelegenheid daarvan werd de nieuwe kauwgom in schildpadvorm geïntroduceerd. BenBits was in de jaren zeventig het eerste merk dat suikervrije kauwgom in Nederland lanceerde, maar produceerde in Italië. Met de faciliteit in de kop van Noord-Holland en zet BenBits flinke stappen in de verduurzaming van zijn processen en vermindering van de CO2-uitstoot. Alleen al het veel kortere transport naar de belangrijke Nederlandse markt scheelt een slok op een borrel.

De fabriek maakt kauwgom nog op ambachtelijke wijze, vandaar dat het ook geen grootschalige productie betreft, maar slechts 300 kilo per week (één BenBits-kauwgompje weegt 1,5 gram). Tijdens de feestelijke opening werd er samen met genodigden en onder leiding van directeur Milan Dontje en patissier Bart de Gans, BenBits-kauwgom gemaakt. Daarbij rolden de eerste zakjes met nieuwe kauwgom in plasticvrije verpakking van de band en werden aan de Plastic Soup Foundation overhandigd.

BenBits werkt met deze stichting aan het verminderen van (micro)plastics in de natuur en wateren. BenBits plantaardige kauwgom is vegan, heeft een natuurlijke gombasis, bevat geen kleurstoffen (zoals E171) en is suikervrij. De kauwgom in nieuwe vorm is vanaf nu te koop bij Jumbo, Holland&Barret, SPAR en EcoMondo.

________________________________________________
In Solids Processing 5 volgt een reportage over de nieuwe BenBits kauwgomfabriek.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark