Op zoek naar The Unknown

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Op zoek naar The Unknown

Research & Development; dat is wat wij doen. Het liefst met veel ongefilterde informatie en zonder kaders. Met ruimte voor eigen inzichten en ontdekkingen, die niet alleen probleemoplossend, maar juist ook vooruitstrevend zijn. De zoektocht naar het onbekende is een oneindige technologische evolutie.

Michiel van Mourik (45) en Daan Mulder (22) | R&D en test engineers, Van Beek

Troubleshooting, een oplossingsgericht onderzoek naar aanleiding van een hulpvraag van de klant, omvat het gros van de R&D werkzaamheden. Met gefilterde informatie, gericht op het probleem, worden specifiek testen uitgevoerd en oplossingen ontwikkeld. Een waardevol proces waarbij data en kennis wordt opgedaan ter verbetering van de productkwaliteit en bedrijfsprocessen. Aanvullend zou er meer ruimte moeten zijn om samen met klanten te kijken naar mogelijke knel- of verbeterpunten. Zonder tijdsdruk van een acute hulpvraag, zodat er met een open blik gedegen onderzoek wordt gedaan. Met de resultaten blijf je misschien zelfs het probleem en ad hoc troubleshooting voor.

R&D is altijd op zoek naar onbekende oplossingen, het kruisje op de schatkaart, door out of the box te kijken. Dat maakt ons vak zo leuk en interessant! Bij die zoektocht kan R&D niet zonder informatie van klanten, van beurzen, uit de literatuur of van collega’s (ook uit andere industrieën) en de ervaringen van operators en de serviceafdeling. Het zijn allemaal bronnen om dichter bij de nog onbekende oplossing te komen, die misschien grote gevolgen heeft voor een klant.

Door ons hierin de vrijheid te geven zonder specifieke sturing, kaders, belangen of beperkende argumenten, zoals ‘We doen dit altijd al zo’, worden er mogelijk wegen bewandeld naar baanbrekende oplossingen en technologieën die nu nog onbekend zijn. Zoals bijvoorbeeld de door ons ontwikkelde, 3D-geprinte schroeven. Een nieuwe technologie die nog nergens wordt toegepast, maar misschien wel over een paar jaar. Alle verzamelde gegevens om dit mogelijk te maken staan in de kennisbank van Van Beek.

Het kruisje op de schatkaart, het avontuur ernaartoe en de uiteindelijke vondst. Van al die zoektochten levert misschien maar een klein deel een grote winst op. Maar daarmee kun je wel het verschil maken. Er is nog zoveel te ontdekken, er is nog zoveel onbekend. Laat dat nu net ons werkveld zijn!

Geschreven door

Logo van:Op zoek naar The Unknown

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer